Skip to main content

Οι εκλογές στα ρωσικά και ελβετικά μέσα ενημέρωσης

Εγκωμιαστικά λόγια για τον Παπανδρέου και τη μεγάλη νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές από τα ελβετικά και ρωσικά μέσα ενημέρωσης.
Τα αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών στην Ελλάδα και τη μεγάλη νίκη του ΠΑΣΟΚ και του Γιώργου Παπανδρέου μεταδίδουν ξένα πρακτορεία σε Ρωσία και Ελβετία.

«Η νέα κυβέρνηση θα αναπτύξει περαιτέρω τις σχέσεις με τη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένων των ενεργειακών σχεδίων», μεταδίδει σε ανταπόκρισή του από την Αθήνα το ρωσικό πρακτορείο «ΡΙΑ-Νόβοστι», επικαλούμενο μεταξύ άλλων Έλληνες αναλυτές.

«Δεν νομίζω ότι θα υπάρξει στροφή στην ελληνική πολιτική, στην Ελλάδα επιθυμούμε σταθερά καλές σχέσεις με τη Ρωσία και τιμούμε το ρόλο της στην περιοχή», ανέφερε στο πρακτορείο ο εκδότης της City Press, Γ. Κύρτσος, εκτιμώντας ότι «ο Γ. Παπανδρέου ήγειρε το θέμα του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, γιατί ήθελε ιδιαίτερα να συζητηθεί η προστασία του περιβάλλοντος» και όχι γιατί θα ταχθεί εναντίον του σχεδίου αυτού καθ΄ εαυτού.

 «Πρωθυπουργό τρίτης γενιάς», χαρακτηρίζει το κρατικό κανάλι «Ρωσία» τον Γιώργο Παπανδρέου, εκτιμώντας ότι «το ΠΑΣΟΚ, που επανέρχεται στην εξουσία μετά από σειρά ηττών, υπόσχεται ότι η χώρα θα ξεπεράσει την οικονομική κρίση και ο λαός δείχνει να εμπιστεύεται τον Γιώργο Παπανδρέου».

Τη μεγάλη νίκη του ΠΑΣΟΚ στις χθεσινές εκλογές στην Ελλάδα προβάλλουν και τα ελβετικά ΜΜΕ.

Περισσότερο χώρο αφιερώνουν οι γερμανόφωνες εφημερίδες με εκτενείς αναλύσεις των ανταποκριτών τους στην Αθήνα και Κωνσταντινούπολη, που επισημαίνουν το δύσκολο έργο της νέας κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και στην καταπολέμηση της διαφθοράς και του πελατειακού συστήματος που κυριαρχούν στη χώρα.

Ενδεικτικοί είναι οι τίτλοι μερικών μεγάλων εφημερίδων της χώρας:

BASLER ZEITUNG

 Τίτλος: «Γόνος μιας πολιτικής δυναστείας»

Υπότιτλος: «Στην τρίτη προσπάθειά του ο Γιώργος Παπανδρέου έρχεται στην εξουσία»

24HEURES και TRIBUNE DE GENEVE

Τίτλος: «Οι Έλληνες προσφέρουν την πλειοψηφία στους Σοσιαλιστές»

LE TEMPS

 Τίτλος: «Στην Ελλάδα οι Σοσιαλιστές κερδίζουν ξανά τις βουλευτικές εκλογές»

Υπότιτλος: «Το ΠΑΣΟΚ του Γ. Παπανδρέου κατακτά μία απόλυτη πλειοψηφία».