Skip to main content

Οι μετανάστες έδειξαν τον δρόμο του επικοινωνιακού… χάους

Η επικοινωνία της κυβέρνησης θα βρεθεί στο επίκεντρο του υπουργικού συμβουλίου μετά τα όσα τραγελαφικά συνέβησαν με τους μετανάστες στην Νομική Σχολή.

Του Σπύρου Νάννου

 

Σε μία από τις τελευταίες συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου, ο Γιώργος Παπανδρέου βλέποντας το επικοινωνιακό χάος που παρατηρείται σε κρίσιμα θέματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, είχε προαναγγείλει στους υπουργούς ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα μιλήσει για το κρίσιμο θέμα της επικοινωνίας. Μάλιστα, είχε επισημάνει πως αυτό θα συμβεί σε ειδική συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, κάτι που θα εφαρμόσει οσονούπω μετά τα όσα τραγελαφικά συνέβησαν με τους μετανάστες στην Νομική Σχολή.

Σύμφωνα με πληροφορίες της voria.gr, ο πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να βάλει βαθιά το μαχαίρι στο κόκαλο και αυτό θα γίνει πολύ γρήγορα, αφού το Νταβός, αποδείχθηκε επικοινωνιακά… φιάσκο, παρά την θετική ανταπόκριση που βρήκε η παρουσία του Γιώργου Παπανδρέου στο ελβετικό θέρετρο. Μάλιστα, τα ξένα ΜΜΕ, αυτή τη φορά «ξέχασαν» την Ελλάδα του 2010 και αναφέρθηκαν στην Ελλάδα του 2011 που δεν θυμίζει και δεν είναι το μαύρο πρόβατο της Ε.Ε. όπως το εμφάνιζαν πέρσι, τέτοια εποχή.

Ωστόσο, όλο αυτό το καλό κλίμα, το οποίο στο Μαξίμου ήθελαν να το περάσουν και στην χώρα μας, θέλοντας να δείξουν μια… ηλιαχτίδα αισιοδοξίας για την οικονομία, πήγε στο βρόντο εξαιτίας των μεταναστών. Και τα ερωτήματα είναι πολλά κυρίως για τις ευθύνες που έχει το κάθε υπουργείο που «μπλέκεται» στην υπόθεση αλλά και τους χειρισμούς των αρμόδιων υπουργών που πέρασαν από σαράντα κύματα και την τελευταία στιγμή αποφεύχθηκε μια «επανάσταση» μεταναστών που σήμερα ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο.

Η χαώδης κατάσταση φάνηκε ιδιαίτερα στα πάμπολλα τηλεφωνήματα που είχε από το Νταβός ο Γιώργος Παπανδρέου με την Ρεγγίνα Βάρτζελη, με τον πρωθυπουργό να συνιστά ψυχραιμία λέγοντας χαρακτηριστικά πως πρέπει να ακολουθήσει μια συγκεκριμένη τακτική επισημαίνοντας τα εξής: «Κάνουμε ότι μπορούμε στο πλαίσιο της ειρηνικής επίλυσης, αλλά και ταυτόχρονα δεν θα πρέπει να δείξουμε ότι δεν υπάρχει ευνομούμενη κοινωνία και πολιτεία με κανόνες δικαίου».
Αυτό άλλωστε ήταν ο στόχος του, να μην συμβεί το παραμικρό στη Νομική Σχολή και όπως έλεγαν στην κυβέρνηση το πέτυχαν.

Όμως, το επικοινωνιακό χάος έκανε ξανά την εμφάνισή του. Όσα Όργανα και αν δημιούργησε ο Γιώργος Παπανδρέου, η επικοινωνία καρκινοβατούσε και πολλοί σήμερα λένε πως πρέπει να γυρίσει στο παρελθόν, παίρνοντας υλικά από την Ιπποκράτους και μάλιστα πιο παλιά, από την Χαριλάου Τρικούπη. Τα ονόματα που έχουν πέσει είναι τα γνωστά (π.χ. Κώστας Λαλιώτης), αυτό άλλωστε έχει επισημανθεί αρκετές φορές στον Γιώργο Παπανδρέου.
Ωστόσο, το αποτέλεσμα σήμερα δεν τον δικαιώνει και αναμένονται εξελίξεις…