Skip to main content

Οι πρώτες... και οι δεύτερες επιλογές

Ο Α. Τζιτζικώστας θα μείνει στην καρέκλα του αντιπεριφερειάρχη, ακόμη κι αν αδειάσει η θέση Κ. Γκιουλέκα στη Βουλή! Της Μελίνας Καραπαναγιωτίδου
Tης Μελίνας Καραπαναγιωτίδου
melkar4@yahoo.gr


Στο παραπέντε «τεστάρισε» τους υποψηφίους αντιπεριφερειάρχες του ο Παναγιώτης Ψωμιάδης με αφορμή το τελεσίγραφο Σαμαρά για τον αδελφό του Διονύση. Χθες τα ξημερώματα, τους μάζεψε όλους, πλην Τζιτζικώστα, και τους είπε ότι υπάρχει εμπλοκή με τον Διονύση και θα τη χειριστεί όπως ο ίδιος νομίζει, είτε αυτό αρέσει είτε δεν αρέσει στη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Μάλιστα, με νόημα πρόσθεσε «Όποιος δεν είναι μαζί μου να το πει…τώρα».

Τελικά το …είπαν δύο, οι πρώτες επιλογές του ως υποψήφιοι τοπικοί αντιπερειφερειάρχες στο Κιλκίς και στην Πιερία. Ξεκαθάρισαν ευθέως στον Παναγιώτη ότι πρώτα απ΄ όλα είναι ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και θα ακολουθήσουν πιστά τις οδηγίες της ηγεσίας του κόμματος! Έτσι ο Νομάρχης κάλεσε τους…εφεδρικούς για την τετραετή διορισμένη θητεία οι οποίοι και έσπευσαν, κάνοντας το σταυρό τους για τη συγκεκριμένη εξέλιξη.

Στην περίπτωση του πρώην βουλευτή Α Θεσσαλονίκης Απόστολου Τζιτζικώστα τα πράγματα κύλησαν διαφορετικά. Ο μόλις 32 ετών υποψήφιος τοπικός αντιπεριφερειάρχης, με σπουδές στη διοίκηση και στις διεθνείς σχέσεις, δέχθηκε την πρόταση την ώρα του…γαλατά! Εκείνο που δεν έχει διευκρινισθεί πλήρως -και ούτε ο ίδιος θέλησε να το αποσαφηνίσει μιλώντας στο real fm και στην υπογράφουσα- είναι για το αν τελικά δέχθηκε πρόταση Σαμαρά ή πρόταση Ψωμιάδη.

Όπως είπε, αυτό που έχει σημασία είναι να δουλέψει για τη θέση που του εμπιστεύεται ο Νομάρχης με τον οποίο να σημειωθεί δεν είχαν και τις καλύτερες σχέσεις. Μάλιστα, ο κ. Τζιτζικώστας ως βουλευτής της ΝΔ διαφώνησε ενόψει εθνικών εκλογών με τον ισχυρό άνδρα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης για το φλερτ του με το ΛΑΟΣ και τον Γιώργο Καρατζαφέρη. Σήμερα οι συνεργάτες του Νομάρχη απαντούν ότι ο Παναγιώτης σέβεται όσους διαφωνούν και το δηλώνουν δημόσια. Για εκείνους που δεν έχει καμία εκτίμηση είναι οι πολιτικοί – άνδρες και γυναίκες – που τον υποσκάπτουν στα μουλωχτά και μάλιστα αφού έχουν ευεργετηθεί από τον ίδιο!».

Στην ερώτηση αν θα παραιτηθεί στην περίπτωση εκλογής Γκιουλέκα στο Δήμο Θεσσαλονίκης για να καλύψει τη θέση του στη Βουλή - ως πρώτος επιλαχών βουλευτής - απάντησε ότι ήρθε για να μείνει. Άλλωστε οι αρμοδιότητες του βουλευτή μπροστά σ΄ αυτές του αντιπεριφερειάρχη ωχριούν κι αυτό ο ίδιος το ξέρει από…μέσα. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι επιτέλους έφθασε η ώρα του Παναγιώτη Κοκκόρη, ως δεύτερος επιλαχών βουλευτής, ο οποίος ύστερα από τρεις εκλογικές μάχες βλέπει τη Βουλή μέσα από τα μάτια του άλλοτε εσωκομματικού του… αντιπάλου Απόστολου Τζιτζικώστα.