Skip to main content

Οι υπάλληλοι της Βουλής σε καθεστώς προστασίας

Στο στόχαστρο της κυβέρνησης και ειδικά του Μεγάρου Μαξίμου έχει μπει το προεδρείο της Βουλής. Ο λόγος; Δεν περικόπτεται ο 15ος και 16ος μισθός των υπαλλήλων της, με το αιτιολογικό ότι είναι επίδομα κ
Στο στόχαστρο της κυβέρνησης και ειδικά του Μεγάρου Μαξίμου έχει μπει το προεδρείο της Βουλής. Ο λόγος; Δεν περικόπτεται ο 15ος και 16ος μισθός των υπαλλήλων της, με το αιτιολογικό ότι είναι επίδομα κι όχι ...μισθός. Μείωσή τους θα σημειωθεί, βεβαίως, αλλά όχι και κατάργηση.

Το γεγονός έχει προκαλέσει τη δυσαρέσκεια του πρωθυπουργικού γραφείου, το οποίο έχει ζητήσει ήδη την κατάργηση και των όποιων επιπλέον μισθών λαμβάνουν οι βουλευτές. Και οι τελευταίοι, πάντως, δίνουν έναν αγώνα οπισθοφυλακής, για να διατηρήσουν κάποια από τα σημερινά τους προνόμια (ατέλειες κι άλλα), όμως είναι άγνωστο αν στο τέλος θα το πετύχουν. Η ειδική προστασία, όμως, που εξασφαλίζουν οι υπάλληλοι της Βουλής είναι αυτή που απειλεί σήμερα να τινάξει στον αέρα το κλίμα συναίνεσης που επιχειρεί να εξασφαλίσει η κυβέρνηση. Γι΄αυτό και στο υπουργείο Οικονομικών πιέζουν για την κατάργησή της.