Skip to main content

«Οικολογία Αλληλεγγύη» και μαθητές του αρμένικου σχολείου δενδροφυτεύουν το Σέιχ Σου

Το Σάββατο 23 Μαρτίου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας, η «Οικολογία - Αλληλεγγύη» καλεί τους πολίτες να συμμετέχουν σε δενδροφύτευση στο Σέιχ Σου το Σάββατο 23 Μαρτίου, στις 10 το πρωί. Στη δράση συμμετέχουν και μαθητές από το Αρμενικό σχολείο.

Την 21η Μαρτίου, πρώτη ημέρα της άνοιξης, τελειώνει η φυτευτική περίοδος και η «Οικολογία - Αλληλεγγύη», όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, ολοκληρώνει τη δενδροφύτευση στο Σέιχ Σου, που ξεκίνησε τον Νοέμβριο, στην περιοχή που δεν υπήρξε φυσική αναγέννηση, κοντά στο εκκλησάκι του Αγ. Βασιλείου.

Στον χώρο της δενδροφύτευσης πηγαίνει κανείς με τα πόδια ή και με ΙΧ, ανεβαίνοντας προς το Φιλίππειο, είτε από τα κάστρα είτε στρίβοντας από τον περιφερειακό, όπως φαίνεται στον χάρτη, που μπορείτε να δείτε εδώ. Στα 600 μέτρα δεξιά στρίβετε στον χωματόδρομο προς το εκκλησάκι του Αγίου Βασιλείου. Αν πάρετε λεωφορείο (γραμμές 23 και 28Β) θα σας περιμένει αυτοκίνητο στο πάρκο Επταπυργίου-Ανθέων από τις 9.30 πμ για να σας μεταφέρει στον χώρο.

«Το πρωί του Σαββάτου 23.3, στις 10 πμ, θα εκφράσουμε έμπρακτα την αγάπη μας προς το περιαστικό δάσος της πόλης, το ενδιαφέρον μας για την ποιότητα ζωής όλων και την προσωπική συμβολή μας στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης», δηλώνει η «Οικολογία - Αλληλεγγύη». «Παίρνουμε το Μέλλον στα Χέρια Μας. Αγωνιζόμαστε για τη Θεσσαλονίκη των ονείρων μας, αλληλέγγυα, συμπεριληπτική, πράσινη!».

Οι μαθητές από το Αρμενικό σχολείο επιλέγουν με τη δενδροφύτευση αυτή να τιμήσουν την Ημέρα Μνήμης για την Αρμενική Γενοκτονία.