Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020
x

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΤΗΝ ΙΜΒΡΟ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ

Οικολογικό Πάρκο στους Αγίους Θεοδώρους, τη γενέτειρά του στην Ίμβρο, εγκαινίασε χθες, Τετάρτη, το απόγευμα ο Οικουμενικός Πατριάρχης, κ.κ. Βαρθολομαίος.

Οικολογικό Πάρκο στους Αγίους Θεοδώρους, τη γενέτειρά του στην Ίμβρο, εγκαινίασε χθες, Τετάρτη, το απόγευμα ο Οικουμενικός Πατριάρχης, κ.κ. Βαρθολομαίος.

«Η Ίμβρος, δι’ ημάς τα γνήσια τέκνα της, δεν είναι μόνον νησί. Είναι και ιδέα! Και την ιδέαν κανείς δεν μπορεί ούτε να μας την στερήσει, ούτε να μας την διαστρέψει, ούτε επ’ ελάχιστον να μας την αλλάξει», τόνισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης και συνέχισε: «Ζει εις τις καρδιές μας και εις τα βάθη της ψυχής μας πάντοτε αγνή, πάντοτε νέα, πάντοτε καθαρά, πάντοτε σεμνή, πάντοτε παραδοσιακή, πάντοτε ευσεβής, πάντοτε ωραία, και μας ομιλεί, μας εμπνέει, μας διδάσκει, μας καθοδηγεί! Αυτή η ιδέα-Ίμβρος μας παροτρύνει, κοντά εις τα πολλά άλλα, και να μη λησμονούμε το χρέος μας δια την προστασίαν του περιβάλλοντος, την διατήρησιν της φύσεως εις το κάλλος και την ευρυθμίαν που την εδημιούργησεν ο Θεός!».

Ο προκαθήμενος της Ορθοδοξίας τόνισε ότι πίσω από όλες τις περιβαλλοντικές και οικολογικές πρωτοβουλίες υπάρχουν δύο παράγοντες: «Η Ορθόδοξος Θεολογία, η οποία σέβεται τον κόσμον και την ζωήν ως «καλά λίαν» δημιουργήματα του Θεού και διδάσκει τον άνθρωπον ότι έχει τεραστίαν ευθύνην απέναντί των ως οικονόμος, φροντιστής, συντηρητής και ιερουργός των, και η Ίμβρος των παιδικών μας εμπειριών και ονείρων!».

Στην εκδήλωση παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου, κ. Κύριλλος, άρχοντες του Πατριαρχικού Θρόνου, πολλοί Ίμβριοι και απόδημοι.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ