Skip to main content

Όλη η Γαλλία ψάχνει τον μικρό Εμίλ - Χάθηκε πριν από τέσσερις ημέρες σε χωριό των Άλπεων

Δεν υπάρχει καμία ένδειξη για το τι απέγινε το παιδί και κανένα ίχνος που να οδηγεί στους πιθανούς απαγωγείς του, παρά τις εντατικές έρευνες και την πάνδημη κινητοποίηση για την εύρεσή του

Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση της εξαφάνισης του μικρού Εμίλ, ενός αγοριού ηλικίας 2,5 ετών, το οποίο χάθηκε το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου σε ένα χωριό των Άλπεων στη Γαλλία.

Από τότε, δεν υπάρχει καμία ένδειξη για το τι απέγινε το παιδί και κανένα ίχνος που να οδηγεί στους πιθανούς απαγωγείς του, παρά τις εντατικές έρευνες και την πάνδημη κινητοποίηση για την εύρεσή του.

Την τέταρτη ημέρα της εξαφάνισης του αγοριού, ο στρατός μετακινήθηκε στο κοντινό μικρό Ο-Βερνέ, επεκτείνοντας τις έρευνες, γράφει η γαλλική εφημερίδα «Le Parisien».

«Δεν έχουμε κανένα στοιχείο», παραδέχονται οι γαλλικές αρχές

Η γαλλική αστυνομία παραδέχτηκε ότι«δεν έχει προκύψει κανένα στοιχείο» στη συνεχιζόμενη έρευνα για τον δίχρονο Εμίλ, ο οποίος εθεάθη για τελευταία φορά από δύο άτομα καθώς έφευγε από το σπίτι του παππού και της γιαγιάς του στην κονότητα Βερνέ. Ο Εμίλ ήταν σε διακοπές με το ηλικιωμένο ζευγάρι.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου αργά χθες, ο εισαγγελέας Ρεμί Αβόν δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Αυτήν τη στιγμή δεν έχουμε κανένα στοιχείο, καμία πληροφορία, κανένα ίχνος που να μπορεί να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε αυτή την εξαφάνιση».

Ο εισαγγελέας διαβεβαίωσε τον Τύπο ότι «η έρευνα συνεχίζεται», αλλά τόνισε ότι δεν έχει σημειωθεί καμία πρόοδος από την Κυριακή, ενώ, σύμφωνα με το γαλλικό BFMTV, οι έρευνες σε αυτό στάδιο θα λήξουν σήμερα το απόγευμα.

«Βρισκόμαστε στο ίδιο σημείο με προχθές, μετά την παραλαβή των δύο μαρτυριών», δήλωσε ο Αβόν. «Πιέζουμε πραγματικά τις έρευνες στο πεδίο όσο περισσότερο μπορούμε».

Ο Αβόν είχε δηλώσει νωρίτερα ότι, εκτός από τη φυσική έρευνα, οι ερευνητές εξετάζουν για τυχόν στοιχεία σε τοπικά τηλεφωνικά αρχεία για να προσδιορίσουν «ποιες τηλεφωνικές κλήσεις έγιναν, από ποιον και προς ποιον», την ώρα της εξαφάνισης, καθώς και ποια κινητά τηλέφωνα ήταν συνδεδεμένα με τα τοπικά δίκτυα τηλεφωνικής επικοινωνίας.

Το τραγικό σενάριο -Τον πάτησε όχημα και πήραν το πτώμα

Σύμφωνα με τη γαλλική «La Provence», οι αξιωματούχοι ερευνούν αν ο Eμίλ θα μπορούσε να είχε χτυπηθεί από αυτοκίνητο ή τρακτέρ και το σώμα του να είχε μεταφερθεί.

Οι έρευνες συνεχίστηκαν σήμερα, με ένα ελικόπτερο να πετάει και να μεταδίδει τη φωνή της μητέρας του Εμίλ, «χτενίζοντας» την περιοχή.

Οι ερευνητές εργάζονται επίσης για να εντοπίσουν ανθρώπους που θα μπορούσαν να έχουν περάσει κοντά από το χωριό την ώρα της εξαφάνισης. Με την επέκταση της έρευνας θα αυξηθεί ο αριθμός των ερευνητών από 15 σε 20 και η έρευνα θα αναβαθμιστεί σε «εθνική», αντί για «περιφερειακή».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Le Parisien», οι ερευνητές έλαβαν 1.200 κλήσεις μετά την έκκληση για μάρτυρες.

Ύστερα από ημέρες εξονυχιστικών ερευνών, στις οποίες συμμετείχαν 800 χωροφύλακες, πυροσβέστες, εθελοντές, ελικόπτερα, μη επανδρωμένα αεροσκάφη με θερμικές κάμερες και σκύλοι ανιχνευτές, η αστυνομία παραδέχτηκε ότι πρέπει να εξετάσει και άλλες πιθανότητες.

«Είτε έκρυψαν το πτώμα μετά από ατύχημα, είτε το απομάκρυναν», δήλωσε εκπρόσωπος της χωροφυλακής, προσθέτοντας ότι οι σκύλοι ανιχνευτές θα είχαν ήδη βρει στοιχεία στην περιοχή.

«Είναι προφανές ότι, μετά από 48 ώρες, έχουμε περάσει σε άλλη διάσταση. Οι ακροάσεις βρίσκονται σε εξέλιξη», δήλωσε ο εκπρόσωπος της χωροφυλακής, αναφερόμενος στις συνεντεύξεις που διεξάγονται με κατοίκους και πιθανούς μάρτυρες.

Η ελπίδα ότι κρύβεται στην ύπαιθρο

«Φυσικά, εξακολουθούμε να ελπίζουμε ότι θα τον βρούμε ζωντανό, αλλά αλλού. Αν ήταν νεκρός στην περίμετρο, τα σκυλιά θα τον είχαν εντοπίσει», ανέφερε ανταποκριτής της γαλλικής εφημερίδας «Le Point».

«Αν ήταν ζωντανός και κρυμμένος, θα τον είχαμε επίσης βρει, δεδομένων των μέσων που έχουν αναπτυχθεί».

«Η ελπίδα είναι ότι ο Εμίλ είναι κρυμμένος στην ύπαιθρο και θα βγει όταν ακούσει τη φωνή της μητέρας του να ακούγεται από ένα ελικόπτερο», δήλωσε πηγή των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης.

«Ο Εμίλ κυνηγούσε πάντα πεταλούδες και θα μπορούσε να έχει απομακρυνθεί πολύ, πριν κρυφτεί κάπου για έναν υπνάκο» πρόσθεσε μια άλλη πηγή, μεταδίδει η βρετανική Daily Mail, καθώς η εξαφάνιση του μικρού αγοριού έχει τραβήξει το διεθνές ενδιαφέρον.

Με την ελπίδα να βρεθούν πιθανά στοιχεία, η αστυνομία μιλάει επίσης με την ευσεβή καθολική μητέρα του αγοριού, η οποία απηύθυνε έκκληση για προσευχές για τον γιο της και την ασφαλή επιστροφή του.

Η αστυνομία διερευνά επίσης και το σενάριο το αγόρι να απήχθη, παρά το γεγονός ότι απέκλειε κάθε υπόνοια απαγωγής μόλις πριν από 24 ώρες.

«Είναι δυόμισι ετών, μπορούσε να περπατήσει σε αρκετή απόσταση. Όμως, οι έρευνες που κάναμε τις τελευταίες δύο ημέρες θα έπρεπε να μας είχαν επιτρέψει να τον εντοπίσουμε», δήλωσε ο Marc Chappuis, ο αστυνομικός που είναι υπεύθυνος για την περιοχή Άλπ-ντε-Οτ-Προβάνς, όπου ο μικρός εξαφανίστηκε το απόγευμα του Σαββάτου.

Επειτα από τρεις ημέρες, στην τέταρτη μέρα πλέον, το αγόρι εξακολουθεί να μην έχει βρεθεί πουθενά, αφού η αστυνομία πραγματοποίησε έρευνες στα περίπου 20 σπίτια του μικρού χωριού των Άλπεων.

Το χρονικό της εξαφάνισης του μικρού Εμίλ

Η οικογένεια ετοιμαζόταν να φύγει από το σπίτι στο οποίο διέμενε, όταν ο Eμίλ εκμεταλλεύθηκε την απροσεξία, δήλωσαν οι αξιωματούχοι. Ο παππούς και η γιαγιά του βγήκαν στην αυλή για να τον βάλουν στο αυτοκίνητο και διαπίστωσαν ότι έλειπε.

Στη συνέχεια, ειδοποίησαν τις Αρχές για την εξαφάνισή του, το απόγευμα του Σαββάτου, οπότε μέλη της οικογένειας, η αστυνομία, εργαζόμενοι στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και κάτοικοι του χωριού άρχισαν την αναζήτηση του αγοριού.

Η Μαρί-Λόρ, η οποία συνδιαχειρίζεται το μοναδικό μπαρ στο Ο-Βερνέ, δήλωσε: «Ετοιμαζόμασταν για τη βραδινή λειτουργία, όταν μας είπαν ότι το παιδί είχε εξαφανιστεί».

«Πήγαμε όλοι να δούμε τι θα μπορούσαμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Ψάξαμε σε μέρη όπου θα μπορούσε να βρίσκεται, πραγματικά ψάξαμε παντού γι' αυτόν».

Δίνοντας μια φωτογραφία και την περιγραφή του παιδιού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς, οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι έχει καστανά μάτια, ξανθά μαλλιά και έχει ύψος 90 εκατοστά (σχεδόν 1,5 μέτρο).

Είπαν ότι φορούσε κίτρινη μπλούζα, λευκό σορτσάκι με πράσινο μοτίβο και παπούτσια πεζοπορίας την ώρα της εξαφάνισής του.

Έκτοτε, με όλα τα δυνατά μέσα, οι Αρχές με τη συνδρομή πολλών εθελοντών κάνουν εξονυχιστική αναζήτηση και έρευνα για τον μικρό Εμίλ, με την ελπίδα να βρεθεί ζωντανός.

Πηγή: iefimerida