Κυριακή 22 Μαΐου 2022
x

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ: ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2.848 ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

Συναγερμός έχει σημάνει στην ιαπωνική πρωτεύουσα μετά την αύξηση των κρουσμάτων - Προετοιμάζονται τα νοσοκομεία της πόλης.

Το Τόκιο, πόλη υποδοχής των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων, ζήτησε από τα νοσοκομεία να προετοιμάσουν περισσότερα κρεβάτια για ασθενείς με κορωνοϊό.

Και αυτό καθώς η πρωτεύουσα της Ιαπωνίας αντιμετωπίζει αύξηση των κρουσμάτων, όπως έκανε γνωστό σήμερα ο τηλεοπτικός οργανισμός TBS.

Τα καθημερινά κρούσματα διπλασιάστηκαν σε 1.429 τη Δευτέρα, σε σχέση με από μια εβδομάδα νωρίτερα. Η τοπική κυβέρνηση του Τόκιο ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη 2.848 νέα κρούσματα κορωνοϊού, τα περισσότερα από την ημέρα, που ξεκίνησαν οι Ολυμπιακοί αγώνες. Η εξάπλωση του ιού στην ιαπωνική πρωτεύουσα συνεχίζει να προκαλεί ανησυχία, καθώς παρατηρείται αύξηση της διασποράς τις τελευταίες ημέρες και μάλιστα τα νοσοκομεία της πόλης κάνουν ετοιμασίες για την περίθαλψη νέων περισσότερων ασθενών. Ο αριθμός αυτός των κρουσμάτων είναι ο μεγαλύτερος από τον περασμένο Ιανουάριο.

Οι αριθμοί των κρουσμάτων τείνουν να μειώνονται τα σαββατοκύριακα και τις αργίες, όταν τα τεστ μειώνονται, έτσι οι ειδικοί και οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής, παρακολουθούν στενά τους αριθμούς της Τρίτης, που πρόκειται να κυκλοφορήσουν το απόγευμα, για να έχουν μια σαφέστερη εικόνα της κατάστασης.

Ανησυχία στα νοσοκομεία στο Τόκιο

Με τα νοσοκομεία να δέχονται αυξανόμενο αριθμό ασθενών, το Τόκιο στοχεύει να αυξήσει τον αριθμό των κλινών σε 6.406 έως τις αρχές του επόμενου μήνα από την τρέχουσα χωρητικότητα των 5.967, τόνισε η TBS. «Τα νοσοκομεία πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο να περιορίσουν τις προγραμματισμένες χειρουργικές επεμβάσεις και να μειώσουν τις άλλες θεραπείες», δήλωσε ο ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός, επικαλούμενος ειδοποίηση σε ιατρικά ιδρύματα από τις αρχές της πόλης. Οι ειδικοί στον τομέα της υγείας προειδοποίησαν ότι οι εποχιακοί παράγοντες, η αυξημένη κινητικότητα και η εξάπλωση των μεταλλάξεων θα οδηγούσαν σε ανάκαμψη στα κρούσματα COVID-19 αυτό το καλοκαίρι.

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Κιότο Γιούρι Φουρούζε προέβλεψε νωρίτερα ότι τα νέα καθημερινά κρούσματα στο Τόκιο θα μπορούσαν να αυξηθούν σε 2.000 τον Αύγουστο. Μόλις το 36% του πληθυσμού έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου. Οι Αγώνες διεξάγονται υπό αυστηρούς κανόνες για την αποτροπή της εξάπλωσης του ιού, αλλά έχουν 155 κρούσματα  που αφορούν αθλητές και άλλους εμπλεκόμενους με τους Αγώνες.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ