Skip to main content

Ολοκληρώθηκε η ιππική πορεία που ξεκίνησε από την Πιερία

Στον Λευκό Πύργο, στη Θεσσαλονίκη, έφτασαν το μεσημέρι οι ιππείς, μέλη του συλλόγου «Φίλιπποι Μεγάλων Αποστάσεων», ολοκληρώνοντας την πορεία που ξεκίνησαν με τα άλογά τους στις 10 Απριλίου από την Πιε
Στον Λευκό Πύργο, στη Θεσσαλονίκη, έφτασαν το μεσημέρι οι ιππείς, μέλη του συλλόγου «Φίλιπποι Μεγάλων Αποστάσεων», ολοκληρώνοντας την πορεία που ξεκίνησαν με τα άλογά τους στις 10 Απριλίου από την Πιερία.

Οι ιππείς διέσχισαν επτά νομούς της Βόρειας Ελλάδας και διένυσαν απόσταση 500 χιλιομέτρων, σε μια πορεία αφιερωμένη, φέτος, στον Μακεδονικό Αγώνα, τους γνωστούς και άγνωστους Μακεδονομάχους.

Στο εγχείρημα συμμετείχαν περισσότερα από 50 άτομα, ενώ 20 από αυτά τερμάτισαν καβάλα στα άλογά τους, στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Εξάλλου, με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα ο 7ος Ιππικός Μαραθώνιος. Την έναρξη του μαραθωνίου κήρυξε ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, στον Άγιο Βασίλειο, ενώ περισσότεροι από 100 ιππείς με τα άλογά τους από όλη την Ελλάδα έλαβαν μέρος σε έναν αγώνα αντοχής και δεξιοτεχνίας. Ειδικότερα, διένυσαν απόσταση 28 χιλιομέτρων γύρω από τη λίμνη Κορώνεια και ολοκλήρωσαν τη διαδρομή στα Λουτρά του Λαγκαδά.