Skip to main content

Ολοκληρώθηκε ο δίωρος αποκλεισμός του ΧΥΤΑ Μαυροράχης

Σε δίωρο συμβολικό αποκλεισμό του ΧΥΤΑ στη Μαυροράχη Θεσσαλονίκης προχώρησαν το πρωί εκπρόσωποι των δήμων Ασσήρου, Λαχανά και Μυγδονίας.
Σε δίωρο συμβολικό αποκλεισμό του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) στη Μαυροράχη Θεσσαλονίκης προχώρησαν το πρωί εκπρόσωποι των δήμων Ασσήρου, Λαχανά και Μυγδονίας.

Η κινητοποίηση, που έληξε στις 9 το πρωί, έγινε σε ένδειξη διαμαρτυρίας, διότι παρά το γεγονός ότι οι τρεις δήμοι έχουν καταθέσει επίσημο αίτημα για την οικειοθελή συνένωσή τους, το υπουργείο Εσωτερικών φαίνεται να σχεδιάζει την ένωσή τους και με άλλους δήμους.

«Ο αποκλεισμός του ΧΥΤΑ ήταν συμβολικός και έχει να κάνει με τον Καλλικράτη. Οι τρεις δήμοι, με επιστολή μας, ζητήσαμε από τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Ραγκούση, να συνενωθούμε και να διαχειριστούμε το περιβαλλοντικό πρόβλημα της περιοχής. Ωστόσο, τα τελευταία σενάρια θέλουν την ένωσή μας και με άλλους δήμους», δήλωσε ο δήμαρχος Ασσήρου, Δημήτρης Ράβναλης.

Για το ζήτημα της συνένωσης, οι δήμαρχοι Ασσήρου, Λαχανά και Μυγδονίας θα βρεθούν, αύριο, στην Αθήνα και θα επιδιώξουν συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών.