Skip to main content

Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες στο Σουφλί - Αγώνας για να μην περάσει η πυρκαγιά στην πόλη (vid)

Το πύρινο μέτωπο εξακολουθεί να καίει ανεξέλεγκτα το δάσος της Δαδιάς προς διαφορετικές κατευθύνσεις λόγω της έντασης των ανέμων

Ένα ακόμη εφιαλτικό βράδυ πέρασαν κάτοικοι, πυροσβέστες και εθελοντές στον Έβρο, καθώς συνεχίζεται η μάχη με την πύρινη λαίλαπα.

Εξαιρετικά κρίσιμη είναι η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή του Σουφλίου, με το πύρινο μέτωπο να εξακολουθεί να καίει ανεξέλεγκτα το δάσος της Δαδιάς προς διαφορετικές κατευθύνσεις λόγω της έντασης των ανέμων.

Ο κεντρικός Έβρος δοκιμάζεται καθώς η μάχη με τις αναζωπυρώσεις συνεχίζεται για μια ακόμη ημέρα. Η φωτιά κατά τη διάρκεια της νύχτας πολιόρκησε τη πόλη του Σουφλίου. Ήταν μια εικόνα που σύμφωνα και με τους κατοίκους δεν την έχουμε ξαναδεί. Το κυρίως μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται στον κεντρικό Έβρο, μεταξύ Δαδιάς, Σουφλίου, Κοτρωνιάς, Γιαννούλη και Πρωτοκκλησίου.

Ελπίδα η αλλαγή στη φορά των ανέμων

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Σουφλίου, Παναγιώτη Καλακίκο. σήμερα αναμένεται να έχουμε αλλαγή στη φορά των ανέμων, να στραφούν σε βόρειους και αυτό εκτιμούν οι Αρχές ότι θα βοηθήσει στην πυρόσβεση.

Σε τόξο αρκετών χιλιομέτρων το μέτωπο της φωτιάς

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, σε ένα τόξο αρκετών χιλιομέτρων εκτείνεται το μέτωπο της πυρκαγιάς που τις τελευταίες μέρες καίει στην περιοχή της Κοτρωνιάς. Παρά τις ισχυρές και συνεχώς αυξανόμενες πυροσβεστικές δυνάμεις η φωτιά συνεχίζει την καταστροφική πορεία της κυκλώνοντας τη νύχτα τα χωριά Γιαννούλη και Σιδηρώ με κατεύθυνση βόρεια προς το Πρωτοκκλήσι και ανατολικά προς το Σουφλί.

Ολονύχτια μάχη για να μη περάσει η φωτιά στο Σουφλί

Ο δήμαρχος Σουφλίου, Παναγιώτης Καλακίκος, είπε νωρίτερα χθες το βράδυ ότι η πυρκαγιά πλησιάζει την πόλη, ωστόσο η αλλαγή των ανέμων από νότιους σε βόρειους -κόντρα στην πυρκαγιά- και η χαμηλή έντασή τους ενδέχεται να δώσει το περιθώριο στις πυροσβεστικές δυνάμεις να αναχαιτίσουν την πορεία της προς το Σουφλί.

Μέσω του 112 δόθηκε χθες η οδηγία προς του κατοίκους του Σουφλίου να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Η δημοτική Αρχή ενημέρωσε για την απομάκρυνση των ζώων και μελισσιών προς την Κορνοφωλιά, ενώ είναι διαθέσιμα και λεωφορεία για το ενδεχόμενο εκκένωσης.<