Skip to main content

Το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης φέρνει ένα μοναδικό έκθεμα της συλλογής του Λούβρου

Η ανακοίνωση έγινε σε ειδική εκδήλωση όπου βραβεύτηκαν τα μέλη της Ολυμπιακής οικογένειας

Σε εορταστικό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου, για 6η συναπτή χρονιά, η ετήσια τιμητική εκδήλωση “OLYMPISMAWARDS” 2023 του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και με την υποστήριξη του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

Οι τιμητικές βραβεύσεις μελών της Ολυμπιακής οικογένειας, θεσμικών και ιδιωτικών φορέων για την έμπρακτη αρωγή τους στο όραμα του Μουσείου, έγιναν στο κατάμεστο Αμφιθέατρο του Μουσείου. Τα τιμώμενα πρόσωπα καλωσόρισε η Δρ. Κυριακή Ουδατζή, Διευθύντρια/Ceo Δ.Σ. του Ολυμπιακού Μουσείου και Μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας.

Η έκπληξη της βραδιάς ήταν  η ανακοίνωση από την Διευθύντρια Δρ. Κ.Ουδατζή της συνεργασίας του  Μουσείου με το Λούβρο, μέσω του δανεισμού μοναδικής σημασίας εκθέματος της μόνιμης  συλλογής του, η οποία ανακοινώθηκε παρουσία του Γενικού Προξένου της Γαλλίας Jean-LucLavaud. 

Το πολιτιστικό πρόγραμμα ακολούθησαν οι βραβεύσεις. Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, η Αντιπεριφερειάρχης Μ.Ε.Θεσ/νίκης Βούλα Πατουλίδου, ο Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου ΘεσσαλονίκηςΑθανάσιος Κουλουτμπάνης και ο Δήμος Θέρμης που εκπροσωπήθηκε από την Διευθύντρια του Γραφείου Παιδείας Χρύσα Κλιματσούδα, ήταν οι θεσμικοί φορείς που τιμήθηκαν για την ενεργή προσφορά τους στο πολιτιστικό έργο του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης.

Ειδικές βραβεύσεις έγιναν για τα Μέλη της Ολυμπιακής Οικογένειας, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Σπύρο Καπράλο που έστειλε ηχηρό μήνυμα Ολυμπισμού, την Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες που εκπροσώπησε η Πρόεδρος Βούλα Κοζομπόλη και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Γιώργο Καπελλάκη. 

Image

 

 

Για την υποστήριξη του εκπαιδευτικού έργου του Μουσείου, μέσα από κοινές δράσεις τιμήθηκαν η Διεύθυνση Περιφερειακής Εκπαίδευσης Κ.Μακεδονίας, ο Γενικός Πρόξενος της Γαλλίας και Διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου Jean-LucLavaud, καθώς και η Υπεύθυνη Εκπαιδευτικής Συνεργασίας του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης DanaeIoakimidis, τα “Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη” και τα “Πρότυπα Εκπαιδευτήρια”.

Τιμητικές βραβεύσεις έγιναν στον Διευθυντή Σχεδιασμού των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων “Παρίσι 2024” Λάμπη Κωνσταντινίδη, στην πρώην Πρόεδρο Παγκοσμίων Αγώνων Special Olympics Γιάννα Δεσποτοπούλου, στον Πρόεδρο του Ομίλου Φίλων Θαλάσσης Λεωνίδα Αθανασιάδη, για την προσφορά τους στον εμπλουτισμό της εκθεσιακής συλλογής του Ολυμπιακού Μουσείου.