Skip to main content

Μεταφέρθηκε με ελικόπτερο Super Puma στο Λιτόχωρο η Σερβίδα ορειβάτισσα που είχε τραυματιστεί στον Όλυμπο

Το ελικόπτερο, στο οποίο επέβαιναν στελέχη της 1ης ΕΜΑΚ, πετάει για τον Όλυμπο και το καταφύγιο Αποστολίδης, όπου διανυκτέρευσε η τραυματισμένη ορειβάτισσα

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση μεταφοράς της 35χρονης Σερβίδας ορειβάτισσας με ελικόπτερο Super Puma  η οποία είχε τραυματιστεί στον αστράγαλο χθες το απόγευμα, ενώ έκανε ορειβασία με τον φίλο της στο Οροπέδιο των Μουσών στον Όλυμπο, σε υψόμετρο 2.700 μέτρων.

Διαβάστε σχετικά - Όλυμπος: Επιχείρηση διάσωσης Σερβίδας στο Οροπέδιο των Μουσών - Κινητοποίηση από την ΕΟΔ

Το ελικόπτερο Super Puma  του Πυροσβεστικού Σώματος, στο οποίο επέβαιναν στελέχη της 1ης ΕΜΑΚ, απογειώθηκε λίγο πριν τις 9:00 σήμερα από τη βάση στην Αθήνα και κατευθύνθηκε στο καταφύγιο Αποστολίδης, όπου διανυκτέρευσε η τραυματισμένη ορειβάτισσα.

Η τραυματισμένη γυναίκα μαζί με τον φίλο της, μία γνωστή τους και έναν σκύλο επιβιβάστηκαν στο ελικόπτερο και μεταφέρθηκαν στο ελικοδρόμιο της 24ης Ταξιαρχίας Λιτόχωρου, από όπου η 35χρονη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Οι δυο τους μαζί με μία γνωστή τους από το Λιτόχωρο είχαν φθάσει τις βραδινές ώρες χθες στο καταφύγιο. Την 35χρονη μετέφεραν ο φίλος της και η άλλη γυναίκα.

Για τη διάσωσή της επιχείρησαν δέκα πυροσβέστες καθώς και στελέχη από τη 2η και την 8η ΕΜΑΚ.

Πρώτη ενημέρωση: 9:36