Skip to main content

Στο κυνήγι των πειρατών του μπλε κάδου ο δήμος Θεσσαλονίκης

Στο στόχαστρο είναι εκτός από τα άτομα με τα καροτσάκια, που συλλέγουν ανακυκλώσιμο υλικό και φορτηγά ή οχήματα με τρέιλερ που μαζεύουν χαρτοκιβώτια.

Ειδική ομάδα για την πάταξη του φαινομένου της πειρατείας του μπλε κάδου έχει συστήσει το τελευταίο διάστημα ο δήμος Θεσσαλονίκης. Ήδη τις προηγούμενες ημέρες σε εξόρμηση στην περιοχή της Τούμπας πραγματοποιήθηκε μια προσαγωγή.

Η ειδική ομάδα αποτελείται από 4-5 άτομα και συγκεκριμένα από έναν επόπτη και υπαλλήλους της Διεύθυνσης Καθαριότητας καθώς και αστυνομικούς. Πραγματοποιεί σε καθημερινή βάση εξορμήσεις και όχι μόνο όταν γίνονται καταγγελίες.

Στο στόχαστρο είναι εκτός από τα άτομα με τα καροτσάκια, που συλλέγουν ανακυκλώσιμο υλικό και φορτηγά ή οχήματα με τρέιλερ που γυρίζουν σε όλη την πόλη και μαζεύουν κυρίως χαρτοκιβώτια. Όπως ανακοίνωσε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Καθαριότητας και Περιβάλλοντος Θανάσης Παππάς τα εν λόγω οχήματα διασχίζουν όλη την πόλη, ακόμα και το κέντρο, επί της οδού Τσιμισκή και ανενόχλητα συλλέγουν το ανακυκλώσιμο υλικό.

Ήδη ο κ. Παππάς έχει υποβάλλει μηνύσεις στο ΣΔΟΕ για δέκα περιπτώσεις ενώ έχει καταθέσει για το θέμα στις εισαγγελικές αρχές. «Πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτό το φαινόμενο και να δράσει και η πολιτεία, δε γίνεται να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση» υπογράμμισε ο κ. Παππάς.

Σύμφωνα με τον κ. Παππά εκτιμάται ότι το 10 -15% του ανακυκλώσιμου υλικού αφαιρείται από τους μπλε κάδους του δήμου Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια μεταπωλείται.  Ο αντιδήμαρχος ζήτησε ουσιαστικά τη βοήθεια των πολιτών, καθώς, όπως ανέφερε, δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο μόνο από τον δήμο.