Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021
x

ΟΜΙΛΙΑ ΣΗΜΙΤΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ

Είναι προσκεκλημένος της Κίνησης «Δίκτυο Σύγχρονων Δημοκρατών» - Έχει να μιλήσει σε δημόσια εκδήλωση στην πόλη περισσότερα από δέκα χρόνια

Γράφει ο Σαλονικιός

«Τέρμα στην αποτελμάτωση» είναι το θέμα της ομιλίας την οποία θα κάνει τη μεθεπόμενη Δευτέρα 18 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη, ο Κώστας Σημίτης. Ο πρώην πρωθυπουργός θα μιλήσει στις 6.30 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο «Καψής», προσκεκλημένος της Κίνησης «Δίκτυο Σύγχρονων Δημοκρατών» την οποία συγκροτούν κυρίως (αλλά όχι μόνον) στελέχη του πάλαι ποτέ εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ.

Η πρόταση προς τον πρώην πρωθυπουργό υποβλήθηκε πριν από μερικές ημέρες από στέλεχος της Κίνησης, σε συνάντηση την οποία είχαν στην Αθήνα. Η αποδοχή της προκάλεσε κάποια έκπληξη καθώς ο Σημίτης είναι ιδιαιτέρως φειδωλός στις δημόσιες εμφανίσεις του. Συνηθίζει να εκφράζει δημόσιο λόγο μέσω των άρθρων και των βιβλίων του. Στη δε Θεσσαλονίκη έχει να μιλήσει σε δημόσια εκδήλωση περισσότερα από δέκα χρόνια.

Κάποιοι εντάσσουν την επανεμφάνιση Σημίτη στη συσπείρωση που παρατηρείται τις τελευταίες εβδομάδες στον χώρο του Κινήματος Αλλαγής, εξ αιτίας της απόπειρας του ΣΥΡΙΖΑ να διεμβολίσει το άλλοτε κραταιό ΠΑΣΟΚ. Θυμίζω, ότι και πριν από μερικές ημέρες η ομιλία της Φώφης Γεννηματά στην Θεσσαλονίκη είχε συγκεντρώσει πολύ κόσμο και μάλιστα στελέχη τα οποία είχαν καιρό να εμφανιστούν σε τέτοιου είδους κομματικές συγκεντρώσεις.

Βεβαίως, πέρα από αυτήν τη διάσταση, η ομιλία Σημίτη θα έχει ενδιαφέρον και ως προς το περιεχόμενό της καθώς γίνεται σε μια κρίσιμη πολιτικά καμπή, λίγους μήνες μετά την ολοκλήρωση του τρίτου μνημονίου, αλλά και ελάχιστο καιρό πριν από τις επόμενες εθνικές εκλογές.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ