Skip to main content

«Όμιλος Σκέψης και Προβληματισμού» για τη Θεσσαλονίκη

Τη δημιουργία Ομίλου Σκέψης και Προβληματισμού για την πόλη της Θεσσαλονίκης αποφάσισαν ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Γ. Μπουτάρης και ο Πρύτανης του ΑΠΘ κατά τη διάρκεια συνάντησης τους.
Τη δημιουργία Ομίλου Σκέψης και Προβληματισμού για την πόλη της Θεσσαλονίκης αποφάσισαν ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Γ. Μπουτάρης και ο Πρύτανης του ΑΠΘ Γ. Μυλόπουλος κατά τη διάρκεια συνάντησης τους.

Παράλληλα, συζητήθηκε η ανάληψη κοινής πρωτοβουλίας για την κοινωνική σίτιση που μπορεί να προσφέρει το ΑΠΘ σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, με τη χρηματοδότηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, καθώς και θέματα παροχής υπηρεσιών από το Πανεπιστήμιο προς το Δήμο, που αφορούν στα συγκοινωνιακά προβλήματα της πόλης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης μεταξύ των δυο αντρών αποφασίστηκε η ανάληψη κοινών δράσεων και πρωτοβουλιών με στόχο την πράσινη ανάπτυξη στην πόλη, όπως επίσης και οι τρόποι συνεργασίας για την πραγματοποίηση κοινών εορταστικών εκδηλώσεων, με αφορμή τα 100 χρόνια της πόλης, το 2012.

«Η σημερινή επίσκεψή μου πραγματοποιείται μέσα στο πλαίσιο της αρχικής συζήτησης που είχαμε κάνει με τον Πρύτανη για να βρούμε όλους τους δυνατούς τρόπους καλής συνεργασίας του Πανεπιστημίου με το Δήμο, όπως έχουμε επανειλημμένα τονίσει και οι δύο. Άλλωστε, το Α.Π.Θ. έχει ένα πληθυσμό της τάξεως του 10% της πόλης και δεν είναι δυνατό να μην υπάρχει μία πολύ συστηματική και συνεχής διαδικασία συνεργασίας» τόνισε αμέσως μετά τη συνάντηση ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης.

Από την πλευρά του ο πρύτανης του ΑΠΘ Γ. Μυλόπουλος έκανε λόγο για μια ιστορική στιγμή για την πόλη και το πανεπιστήμιο. «Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε πολλά στην προσπάθεια του νέου Δημάρχου για μια καλύτερη Θεσσαλονίκη. Εμείς, ως Α.Π.Θ., έχουμε ήδη συζητήσει όταν ήταν υποψήφιος, προτάσεις στενότερης συνεργασίας. Σήμερα, ελπίζουμε ότι εκείνη η συζήτηση θα γίνει πράξη» τόνισε ο κ. Μυλόπουλος.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί στην Πρυτανεία παρεβρέθηκαν επίσης ο Αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, Καθηγητής Γιάννης Παντής και η Αντιπρύτανις Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού, Καθηγήτρια Δέσπω Λιάλιου.