Skip to main content

«Όμηροι» της Ελλάδας!

Το κακό έγινε! Ο οδικός τουρισμός, από Σερβία, Αλβανία, Σκόπια, Βουλγαρία και Ρουμανία χάθηκε στο δρόμο λόγω έλλειψης καυσίμων! Της Μελίνας Καραπαναγιωτίδου
της  Μελίνας Καραπαναγιωτίδου
melkar4@yahoo.gr


Το κακό έγινε! Ο οδικός τουρισμός, από Σερβία, Αλβανία, Σκόπια, Βουλγαρία και Ρουμανία χάθηκε… στο δρόμο λόγω έλλειψης καυσίμων! 

Οι ξενοδόχοι και οι ιδιοκτήτες  ενοικιαζόμενων δωματίων στην Κασσάνδρα και στη Σιθωνία μιλούν για ακυρώσεις σε ποσοστό 40% στις κρατήσεις Αυγούστου λόγω του… φόβου των ταξιδιωτών ότι θα μείνουν  εγκλωβισμένοι στη χώρα μας, από  απεργίες και… αντιπαραθέσεις κοινωνικών ομάδων με την κυβέρνηση και την τρόικα!
Την ίδια ώρα, τα λίγα πρατήρια υγρών καυσίμων που ανεφοδιάστηκαν από βυτιοφόρα ΙΧ, αισχροκερδούν και μάλιστα με νοθευμένη βενζίνη, αφού τα αυτοκίνητα γρήγορα χρειάζονται τη σχετική επισκευή. Όπως είπε στη Voria.gr ο πρωταθλητής αγώνων αυτοκινήτων Κώστας Αναγνωστάκης, «οι βλάβες της μηχανής  από νοθευμένα καύσιμα είναι οι περισσότερες και φυσικά όλο τον χρόνο, πριν ή μετά τις απεργιακές κινητοποιήσεις κλάδων διακίνησης και εμπορίας καυσίμων».

Τα τοπικά κανάλια της Χαλκιδικής φιλοξενούν ταλαιπωρημένους τουρίστες, κυρίως Έλληνες και Σέρβους, που θέλουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους, αλλά δεν μπορούν! Από την άλλη πλευρά οι εκπρόσωποι των ιδιοκτήτων βυτιοφόρων αρνούνται να μιλήσουν, υποστηρίζοντας ότι αλλοιώνονται ή παραφράζονται οι απόψεις τους!
Δήμαρχοι τουριστικών περιοχών έκοψαν τις αστικές συγκοινωνίες για να εξοικονομήσουν καύσιμα για τα απορριμματοφόρα! «Εκτός όλων των άλλων μας απειλούν και τα σκουπίδια και οι αρρώστιες που συνεπάγονται κατά μέσης του καλοκαιριού…», λένε χαρακτηριστικά.

Στη Χανιώτη, χθες κι σήμερα, το πρατήριο που ανεφοδιάστηκε με καύσιμα, πάνω στον κεντρικό δρόμο προς το Πυκνοκατοικημένο Πευκοχώρι, δημιουργεί απίστευτες ουρές και μποτιλιάρισμα. Η κίνηση των αυτοκίνητων στους δρόμους της Κασσάνδρας έπεσε κατακόρυφα και οι περισσότεροι ανακαλύπτουν τις ξεχασμένες χαρές της πεζοπορίας και του… auto stop.