Skip to main content

Oνειρική πεντάρα της Ελλάδας στο Καζακστάν και φύγαμε για τελικό και Euro! (video)

Παράσταση για έναν ρόλο ήταν ο αποψινός αγώνας για την Ελλάδα καθώς ισοπέδωσε με 5-0 το Καζακστάν στην κατάμεστη «OPAP Arena» και προκρίθηκε στον τελικό των play-off για το Euro 2024 όπου περιμένει η Γεωργία στην Τιφλίδα (26/3).

Οι Έλληνες διεθνείς ξεκίνησαν το παιχνίδι με ξεκάθαρη την διάθεση να επιβάλλουν τον δικό τους ρυθμό. Στο 7΄η «γαλανόλευκη» κέρδισε πέναλτι με τον Πέλκα να ανατρέπεται εντός περιοχής από τον Καϊροφ. Ένα λεπτό αργότερα το μετέτρεψε σε γκολ από την άσπρη βούλα ο Μπακασέτας, για να βάλει σε θέση οδηγού της Εθνική.

Έξι λεπτά αργότερα ο Πέλκας έβαλε την υπογραφή του και στο δεύτερο γκολ, εκμεταλλευόμενος στο έπακρο την συστημένη σέντρα του Μασούρα και με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 2-0.

Στο 21' ο Μπακασέτας επιχείρησε ένα μακρινό σουτ με σκοπό να αιφνιδιάσει τον Σάτσκι αλλά κατέληξε πάνω αρκετά πάνω από την εστία του Καζάκου γκολκίπερ.

Το Καζακστάν απείλησε για πρώτη φορά τρία λεπτά αργότερα, με το σουτ του Τσεσνόκοφ να κοντράρει στο πόδι του Χατζηδιάκου και να καταλήγει στο δοκάρι της εστίας του Βλαχοδήμου.

Στο 37' και ενώ το σκηνικό του αγώνα παρέμενε αμετάβλητο, ήταν η σειρά του Ιωαννίδη να γράψει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ το οποίο προήλθε από εξαιρετική σέντρα του Μασούρα για το 3-0.

Πριν ακόμα κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, στο 40' το σύνολο του Γκουστάβο Πογιέτ κέρδισε κόρνερ. Πέλκας και Τσιμίκας συνδυάστηκαν με τον τελευταίο να κάνει τη σέντρα στη γεμάτη από κόσμο περιοχή των Καζάκων και τον Κουρμπέλη με κεφαλιά να δίνει διαστάσεις θριάμβου για το 4-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να διατηρεί την απόλυτη κυριαρχία της και τον προπονητή των Καζάκων να πραγματοποιεί από το ξεκίνημα τρεις κινήσεις προκειμένου να αλλάξει την ομάδα του. Στο 85' μπήκε και το...κερασάκι στην τούρτα της Εθνικής μας με την κεφαλιά - αυτογκόλ του Μαρότσκιν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Τσιμίκα για να διαμορφωθεί το τελικό 5-0.

Πλέον η Ελλάδα έχει ένα ακόμη -τελευταίο- εμπόδιο μπροστά της για την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Γερμανίας το προσεχές καλοκαίρι καθώς θα τεθεί αντιμέτωπη με τη Γεωργία στο «Μπόρις Παϊχάτζε» της Τιφλίδας (26/3, 19:00).

Οι συνθέσεις: 

Ελλάδα (Πογιέτ): Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ (Ρότα 67'), Τσιμίκας, Χατζηδιάκος (Ρέτσος 46'), Μαυροπάνος, Μπακασέτας (Μπουχαλάκης 74'), Μάνταλος, Κουρμπέλης, Μασούρας, Πέλκας (Γιακουμάκης 64'), Ιωαννίδης (Κωνσταντέλιας 64').

Καζακστάν (Αντίεφ): Σάτσκι, Καΐροφ (Τοπάλοφ 45'), Βορογκόφσκι, Μπιστρόφ, Μπιστρόφ, Μαρότσκιν, Ερλάνοφ, Βορογκόφσκι, Τσεσνόκοφ (Ζούεφ 68'), Μπεϊσεμπέκοφ (Σαντιμπέκοφ 46'), Ζαϊνουντίνοφ, Αστάνοφ (Οράζοφ 46'), Σαμορόντοφ (Αϊμπέτοφ 77').