Skip to main content

Οπαδική βία: Τη Δευτέρα ανακοινώνονται μέτρα- Για σκληρές αποφάσεις μίλησε ο πρωθυπουργός, ποινές ζητά η αντιπολίτευση

Τον γόρδιο δεσμό της οπαδικής βίας, εντός και εκτός γηπέδων καλείται να λύσει η κυβέρνηση

Τη Δευτέρα αναμένεται να ανακοινωθούν οι αποφάσεις για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως «η κυβέρνηση θα είναι αμείλικτη όσο ψηλά κι αν βρίσκονται αυτοί που την υποκινούν ή την ανέχονται».

Τον γόρδιο δεσμό της οπαδικής βίας, εντός και εκτός γηπέδων καλείται να λύσει η κυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός οργισμένος μετά και τα τελευταία επεισόδια στου Ρέντη και το σοβαρό τραυματισμό του αστυνομικού έδωσε το στίγμα των κυβερνητικών μέτρων που αναμένεται να ανακοινωθούν από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, κάνοντας λόγο για εγκληματική ενέργεια.

«Όσο δύσκολη κι αν είναι η καταπολέμηση της λεγόμενης οπαδικής βίας, εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθεια και τον αγώνα για να νικήσουμε σε αυτήν την μάχη. Όσο ψηλά κι αν βρίσκονται αυτοί που την υποκινούν ή έστω την ανέχονται. Το οφείλουμε στον αστυνομικό που παλεύει για τη ζωή του, αλλά και στον Άλκη, στον Μιχάλη, και σε όλα τα θύματα της οπαδικής βίας. Το οφείλουμε στα νέα παιδιά που θέλουν έναν υγιή αθλητισμό, το οφείλουμε στην κοινωνία».

Ο πρωθυπουργός κάλεσε να προσευχηθούν όλοι για τον νέο άνθρωπο που δίνει τον αγώνα για τη ζωή του.

«Οι αστυνομικοί άλλωστε είναι παιδιά μας και διακινδυνεύουν τη ζωή τους καθημερινά για την ασφάλεια όλων μας» τόνισε.

Όσοι εμπλέκονται στο φαύλο κυκλο της οπαδικής βίας δεν θα μείνουν ατιμώρητοι, διαμηνύουν κυβερνητικά στελέχη.

«Θα ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί μία αντιμετώπιση του φαινομένου αυτού χωρίς έλεος. (…) Κανένας δεν θα μείνει στο απυρόβλητο. Κανείς δεν πρόκειται να μπει σε καθεστώς προστασίας. Δεν μπορεί μία χώρα να είναι έρμαιο από ομάδες, οι οποίες θεωρούν ότι ζουν σε ένα καθεστώς ατιμωρησίας» ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης.

Σε έκτακτη κλειστή σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό και τη συμμετοχή των συναρμόδιων υπουργών για το θέμα της οπαδικής βίας, εξετάστηκαν πιο δραστικές επιλογές για την αντιμετώπιση του φαινομένου, μεταξύ των οποίων:

  • Λουκέτο στους οργανωμένους οπαδούς
  • Αγώνες χωρίς φιλάθλους
  • Διακοπή πρωταθλημάτων

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζητησε ουσιαστική λειτουργία των συστημάτων εποπτείας και είσοδο στα γήπεδα μόνο με ταυτοποίηση. «Η μετάθεση της ευθύνης στις Ανώνυμες Αθλητικές Εταιρείες για τον έλεγχο των γηπέδων, θεωρούμε ότι θα τις αναγκάσει να προστατέψουν το προϊόν και την επένδυσή τους, ειδικά όταν θα επιβαρύνονται με τεράστια ποσά αποζημιώσεων και με τον φόβο δραστικής μείωσης των εσόδων τους» δήλωσε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Παρά τα λόγια περί αυστηροποίησης των ποινών, τα πράγματα συνεχίζουν να είναι τραγικά σχολίασε ο Νίκος Ανδρουλάκης. «Περιμένω από τον Πρωθυπουργό να πάρει επιτέλους τις αποφάσεις που έλαβαν και άλλα ευρωπαϊκά κράτη και αντιμετώπισαν την οπαδική βία, η οποία δυστυχώς απαξιώνει τον αθλητισμό» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

«Επικίνδυνα ανεπαρκής η κυβέρνηση: Η δήθεν «αντιμετώπιση της οπαδικής βίας», γίνεται μόνο για λόγους επικοινωνίας» τόνισε ο πρόεδρος της της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

Από την κυβέρνηση εκπέμπεται μήνυμα αποφασιστικότητας με την πολιτεία να προχωρά στα επόμενα «πιο σκληρά βήματα» μετά τις αποφάσεις του περασμένου Αυγούστου.

Πηγή: ΕΡΤ