Skip to main content

Όπου φύγει φύγει οι Θεσσαλονικείς στα δύο τριήμερα - Πού θα ταξιδέψουν σε Ελλάδα κι εξωτερικό

Κόκκινο έχει χτυπήσει η ζήτηση για προορισμούς εντός και εκτός Ελλάδας - Πού κινούνται οι τιμές των πακέτων

Δύο προορισμοί (ένας εντός και ένας εκτός Ελλάδας) κρατούν τα σκήπτρα στις αεροπορικές κρατήσεις τόσο για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας όσο και για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου. Ο λόγος για το Ηράκλειο και για την Κωνσταντινούπολη. Μάλιστα, παρά τις προειδοποιήσεις και τις έντονες συζητήσεις για δυνατό σεισμό στη γειτονική μας χώρα, οι Θεσσαλονικείς δεν πτοούνται και ετοιμάζουν βαλίτσες για Κωνσταντινούπολη, προορισμό που αποτελεί έναν από τους κορυφαίους και για όσους θα ταξιδέψουν οδικώς.

Η ζήτηση για εκδρομές είχε ξεκινήσει από νωρίς με αποτέλεσμα κάποιοι προορισμοί να είναι σχεδόν sold οut. Οι Θεσσαλονικείς, εκμεταλλευόμενοι τις αργίες και την άνοιξη, αποφάσισαν να εκδράμουν, οδικώς, σε προορισμούς που έχουν καρναβαλικές εκδηλώσεις αλλά και και σε άλλους που είναι δημοφιλείς για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

Αναφορικά με τις οδικές εκδρομές εσωτερικού για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, δημοφιλείς προορισμοί είναι η Καλαμπάκα, τα Τζουμέρκα, η Ξάνθη, η Πάτρα, η Καστοριά, η Κοζάνη, η Φλώρινα και η Νάουσα. Οι περισσότερες εκδρομές είναι τριών ημερών, με αναχωρήσεις ως επί το πλείστον στις 16 Μαρτίου.

Για κοντινούς προορισμούς εξωτερικού πολλοί επιλέγουν οδικές εκδρομές στη Φιλιππούπολη και τη Σόφια, αλλά και προορισμούς στην Τουρκία, σε Αδριανούπολη και Κωνσταντινούπολη, όπου η εκδρομή μπορεί να είναι και τετραήμερη. Το ενδιαφέρον των εκδρομέων προσελκύει επίσης και το Βουκουρέστι.

Στο top - 5 των επιλογών για μεμονωμένες αεροπορικές αποδράσεις στο εξωτερικό η Κωνσταντινούπολη κρατά την πρωτοκαθεδρία και ακολουθούν το Παρίσι, η Μαδρίτη, η Ρώμη και το Λονδίνο.

Αναφορικά με τους προορισμούς εντός των ελληνικών τειχών, στους οποίους επέλεξαν να ταξιδέψουν οι Θεσσαλονικείς, τις δύο πρώτες θέσεις καταλαμβάνουν δύο πόλεις της Κρήτης, το Ηράκλειο και τα Χανιά, και έπονται η Σαντορίνη, η Μυτιλήνη και η Κέρκυρα.   

Στις αεροπορικές εκδρομές πρώτη σε ζήτηση είναι η Ρώμη ενώ κινητικότητα καταγράφεται για τη Μάλτα αλλά και για το Παρίσι, με τις εκδρομές, στη δεύτερη περίπτωση, να είναι πενταήμερες. Υψηλή ζήτηση κατέγραψαν και οι εκδρομές για τη Βουδαπέστη που αποτελεί έναν διαχρονικά δημοφιλή προορισμό για τους Βορειοελλαδίτες.

Αντίστοιχοι οι προορισμοί και για την 25η Μαρτίου

Για όσους επιλέξουν να αποδράσουν από τη Θεσσαλονίκη το τριήμερο της 25ης Μαρτίου, στην πυραμίδα των κορυφαίων προορισμών του εξωτερικού, βάσει των μεμονωμένων αεροπορικών κρατήσεων, βρίσκονται η Κωνσταντινούπολη και το Παρίσι, ενώ ακολουθούν το Μιλάνο, η Ρώμη και η Βαρκελώνη.

Οι προορισμοί που έχουν κερδίσει το ενδιαφέρον των Θεσσαλονικέων εντός της χώρας είναι το Ηράκλειο, η Ρόδος, τα Χανιά, η Μυτιλήνη και η Κέρκυρα. Τα νησιά φαίνεται πως αρχίζουν να κερδίζουν πόντους, δεδομένου του καλού καιρού.

Αναφορικά με τις οργανωμένες εκδρομές, η εικόνα είναι σχεδόν αντίστοιχη με αυτήν της Καθαράς Δευτέρας, με τη διαφορά ότι απουσιάζουν προορισμοί όπως η Πάτρα, η Ξάνθη, η Νάουσα και η Κοζάνη και αυτό γιατί το καρναβάλι, με την ολοκλήρωσή του, έχει την τιμητική του το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

Προσιτές τιμές

Σχετικά με το κόστος των οργανωμένων εκδρομών, οι τουριστικοί πράκτορες επισημαίνουν ότι, παρά το γεγονός πως η ακρίβεια έχει γίνει ο καθημερινός εφιάλτης των νοικοκυριών, οι τιμές των τουριστικών πακέτων είναι προσιτές χωρίς να παρατηρούνται αξιοσημείωτες αυξήσεις.

Ενδεικτικά οι οδικές εκδρομές ξεκινούν από 150-160 ευρώ, ενώ οι αεροπορικές (3ήμερα-4ήμερα) από 400 ευρώ.