Skip to main content

Ωραιόκαστρο: Επίσκεψη Δερμεντζοπούλου στη δομή ασυνόδευτων ανηλίκων

Η περιφερειακή σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας επισκέφτηκε τη δομή ασυνόδευτων ανηλίκων στο δήμο Ωραιοκάστρου - Συναντήθηκε και με τον δήμαρχο.

Τη δομή ασυνόδευτων ανηλίκων στο δήμο Ωραιοκάστρου, που προσφάτως δέχθηκε επίθεση, επισκέφτηκε η περιφερειακή σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας και συντονίστρια για το προσφυγικό – μεταναστευτικό, Μελίνα Δερμεντζοπούλου.

Ο υπεύθυνος και οι εργαζόμενοι της δομής τόνισαν την προσπάθεια που κάνουν για την ομαλή καθημερινή διαβίωση των παιδιών για όσο χρονικό διάστημα παραμένουν μόνα τους σε μια ξένη χώρα. 

Η κ. Δερμεντζοπούλου συναντήθηκε επίσης με τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου Παντελή Τσακίρη, όπου και συζήτησαν την ανάγκη έμπρακτης και ουσιαστικής στήριξης των τοπικών κοινωνιών και των πολιτών που, όπως αναφέρει η ίδια, έχουν δείξει αλληλεγγύη εδώ και πολύ μεγάλο διάστημα στην υποδοχή των πληθυσμών των προσφύγων και των μεταναστών όσο καιρό εξετάζεται το άσυλό τους.

Να σημειωθεί ότι η περιφερειακή σύμβουλος επικοινώνησε με την Εισαγγελέα Ανηλίκων Θεσσαλονίκης και το τμήμα Αντιρατσιστικής Βίας της Ελληνικής Αστυνομίας αναφορικά με το «δυσάρεστο αλλά μεμονωμένο συμβάν», όπως αναφέρει συγκεκριμένα σε δημόσιευσή της στα social media, που έλαβε χώρα στη δομή.

«Με ψυχραιμία και συγκεκριμένες δράσεις, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς πρέπει να εργαστούν για την διασφάλιση συνθηκών θωράκισης των τοπικών κοινωνιών, ασφάλειας, αρμονικής συνύπαρξης, σεβασμού και αλληλεγγύης», καταλήγει η δημοσίευση.