Skip to main content

Ορφανός για Δ. Θεσσαλονίκης: Τέλος τα χρίσματα-Θέλω να ενώσω την πόλη

Αυτό το οποίο επιχειρώ έχει σκοπό να ενώσει την πόλη, είναι το πρώτο, κυρίαρχο στοιχείο το οποίο βάζω στο τραπέζι, είπε ο κ. Ορφανός.

Μήνυμα ενότητας έστειλε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιώργος Ορφανός κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα το μεσημέρι με δημοσιογράφους της πόλης.

«Αυτό το οποίο επιχειρώ έχει σκοπό να ενώσει την πόλη. Είναι το πρώτο, κυρίαρχο στοιχείο το οποίο βάζω στο τραπέζι. Είναι ο εκλογικός νόμος αλλά είναι και η πραγματικότητα», σημείωσε ο ίδιος προσθέτοντας πως για αρκετά χρόνια η πόλη έχει χωριστεί σε ομαδούλες.

Μάλιστα, σχολιάζοντας τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει ο εκλογικός νόμος στο σχήμα διοίκησης ο κ. Ορφανός υπογράμμισε πως έχει μιλήσει με όλους όσους έχουν δηλώσει υποψήφιοι και είναι αρχηγοί παρατάξεων ενώ τόνισε παράλληλα πως είναι ανοιχτός σε συζητήσεις αποκλείοντας ωστόσο τα ακραία στοιχεία.

Ο κ. Ορφανός τόνισε ακόμα πως τα κόμματα λειτουργούν διαχωριστικά και πως η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να επιβληθεί των κομμάτων. «Πάνε τα χρίσματα», τόνισε.

Ερωτηθείς για την υποψηφιότητα του Νίκου Ταχιάου, που έχει τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Ορφανός απάντησε: «Το “όλοι μαζί” με εκφράζει σε απόλυτο βαθμό. Όποιος είναι υποψήφιος σε αυτή τη μάχη είναι καλοδεχούμενος. Θα σας πω αυτό που είπε ο Μάο: “αφήστε όλα τα λουλούδια να ανθίσουν”. Στο παιχνίδι αντιμετώπισης της κοινωνίας πρέπει να είμαστε ανοιχτοί όλοι, να περιμένουμε να κρίνει η κοινωνία ποιος την εκπροσωπεί, έτσι θα αντιμετωπίσω κάθε νέα υποψηφιότητα», δήλωσε.

Μάλιστα ο ίδιος έσπευσε να διευκρινίσει πως πεποίθησή του είναι πως η επιρροή των κομμάτων σε αυτές τις εκλογές θα είναι περιορισμένη.

«Δεν θα κάνουμε συγκεντρώσεις»

Κατά τη συνάντηση, ο κ. Ορφανός ανέλυσε και τα επόμενα βήματα λέγοντας πως στις 10 Δεκεμβρίου, στις 19.00, θα διοργανώσει μια μεγάλη εκδήλωση στην οποία θα αποκαλύψει το όνομα της παράταξης, το βασικά σύνθημα καθώς και τον πυρήνα των σκέψεων του συνδυασμού.

Ο ίδιος έχει ήδη ξεκινήσει συναντήσεις με φορείς που έχουν σχέση με βασικά θέματα που απασχολούν την πόλη, όπως η καθαριότητα και οι μετακινήσεις. Θα επικεντρωθεί ακόμα και στον κοινωνικό ρόλο της πόλης αλλά και τη λειτουργία της αγοράς.

Έπειτα μετά τις γιορτές, ο πρώην υπουργός μαζί με την ομάδα του θα επισκέπτεται κάθε γειτονιά για να γνωρίσει τα προβλήματά της και να επικοινωνήσει με τους κατοίκους της. «Δεν θα κάνουμε συγκεντρώσεις, θα πάμε κοντά στους πολίτες, γειτονιά-γειτονιά», αποσαφήνισε.

Μιλώντας για τα στελέχή του, ανέφερε πως πρόκειται για ανθρώπους που έχουν διακριθεί σε διάφορους χώρους, όπως η επιστήμη, η παιδεία και ο αθλητισμός. Κάποιοι από αυτούς θα είναι τεχνοκράτες και κάποιοι ακαδημαϊκοί ενώ θα υπάρχουν πολλά φρέσκα, νέα πρόσωπα για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Ο υποψήφιος δήμαρχος πρόσθεσε ακόμα ερωτηθείς για έρευνες που έχει στα χέρια του αναφορικά με τη δημοφιλία του, πως τα αποτελέσματα των ερευνών είναι εξαιρετικά.

Τέλος, ο κ. Ορφανός επανέλαβε τη θέση του κατά της συμφωνίας των Πρεσπών λέγοντας πως πρόκειται όχι απλά για μια απαράδεκτη συμφωνία αλλά για μια συμφωνία που βάζει φωτιά στα θεμέλια της χώρας.