Skip to main content

Ορφανοτροφείο στην Αττική: Σοκάρουν οι αποκαλύψεις από τις καταθέσεις παιδιών - θυμάτων

Τα πέντε παιδιά – θύματα του ορφανοτροφείου ξεκίνησαν να καταθέτουν για την υπόθεση - Για το μέλλον τους θα αποφασίσει η Εισαγγελέας

Μετά τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών στους χώρους ιδιωτικού ορφανοτροφείου αρρένων στο κέντρο της Αθήνας, σοκάρουν τα στοιχεία της έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής.

Όπως κατήγγειλε πριν μερικές μέρες η Υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, στο εν λόγω ίδρυμα αγόρια – τρόφιμοι ηλικίας 7 – 11 ετών υποχρεώνονταν σε σεξουαλικές πράξεις μεταξύ τους, ενώ οι εργαζόμενοι του ορφανοτροφείου παρακολουθούσαν. Στις καταγγελίες έχει γίνει ακόμα λόγος για σωματική βία από τις εργαζόμενες προς τα παιδιά της δομής, ενώ, σύμφωνα με την υφυπουργό, υπήρχε και δωμάτιο – αποθήκη, το οποίο χρησιμοποιούνταν ως τιμωρητήριο.

Καταθέτουν τα παιδιά – θύματα

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, τα πέντε παιδιά – θύματα του ορφανοτροφείου, τα οποία φιλοξενούνται τις ημέρες μετά τις καταγγελίες στο νοσοκομείο Παίδων, ξεκίνησαν να καταθέτουν για την υπόθεση. Όπως ανέφερε η ίδια η Δόμνα Μιχαηλίδου, που τα επισκέφθηκε, είναι εμφανής η παραμέλησή τους. Για το μέλλον των παιδιών θα αποφασίσει η Εισαγγελέας μόλις έχει έτοιμη την έκθεση της ΓΑΔΑ και των γιατρών. Τα ενδεχόμενα είναι, είτε να παιδιά να επιστρέψουν στη δομή, είτε να μεταφερθούν σε άλλες δομές.