Skip to main content

Οργή στο ΠΑΣΟΚ: Ο Τούρκος υποπρόξενος πήγε να διώξει τον βουλευτή Ιλχάν Αχμέτ από πανηγύρι στη Ροδόπη

Σοβαρή πρόκληση χαρακτηρίζει το συμβάν η Χαριλάου Τρικούπη

Τη σφοδρή αντίδραση του ΠΑΣΟΚ έχει προκαλέσει το μπλόκο του Τούρκου υποπρόξενου και του ψευδομουφτή στον βουλευτή του κόμματος Ιλχάν Αχμέτ σε πανηγύρι στον Κέχρο Ροδόπης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα xronos.gr υπήρξε επεισόδιο μεταξύ του βουλευτή και του υποπρόξενου που ζήτησε να αποχωρήσει από το τραπέζι των επισήμων στο οποίο βρισκόταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Οζγκιούρ Φερχάτ.

Ο Ιλχάν Αχμέτ αρνήθηκε να αποχωρήσει σύμφωνα με το ρεπορτάζ λέγοντας ότι έχει εκλεγεί με την ψήφο των πολιτών, ενώ σε αντίδραση ο υποπρόξενος ζήτησε να μη δοθεί ο λόγος σε κανέναν πολιτικό.

Σε ανακοίνωσή της η Χαριλάου Τρικούπη αναφέρει πως «το «βέτο» του Τούρκου υποπρόξενου και του ψευδομουφτή Κομοτηνής, Ιμπραήμ Σερήφ, για την παρουσία του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής, Ιλχάν Αχμέτ, σε παραδοσιακή γιορτή στον Κέχρο Ροδόπης, αποτελεί σοβαρή πρόκληση.

«Άβατα» δεν υπάρχουν στην ελληνική επικράτεια. Ούτε και «μη αρεστοί» εκπρόσωποι του ελληνικού Κοινοβουλίου», ενώ προσθέτει:.

«Το ΠΑΣΟΚ, που διαχρονικά εργάστηκε για την άρση των αποκλεισμών και διασφάλισε έμπρακτα την πρόοδο και την ευημερία των Ελλήνων μουσουλμάνων, δεν θα επιτρέψει τέτοιες επικίνδυνες μεθοδεύσεις.

Αναμένουμε την καταδίκη του ανεπίτρεπτου συμβάντος από την Κυβέρνηση αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ, του οποίου ο τοπικός βουλευτής σιώπησε, αν και μάρτυρας της προκλητικής αξίωσης του ψευδομουφτή και του Τούρκου υποπρόξενου».