Skip to main content

Οριστική πρόταση για τη μεταφορά μαθητών από τον Κ. Ευμοιρίδη

Η σύνταξη οριστικής πρότασης, από πλευράς ΕΝΑΕ, για το καυτό θέμα μεταφοράς των μαθητών ανατέθηκε από τον Γ.Γ. του υπουργείου Παιδείας στο Νομάρχη Δράμας Κωνσταντίνο Ευμοιρίδη.
Τη σύνταξη πρότασης οριστικής αντιμετώπισης του προβλήματος της μεταφοράς μαθητών στα σχολεία τους, σε πανελλαδικό επίπεδο, ανέλαβε ο Νομάρχης Δράμας (και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας) Κωνσταντίνος Ευμοιρίδης, αποδεχόμενος σχετικό αίτημα του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Βασιλείου Κουλαϊδή.

Το ζήτημα των μετακινήσεων των μαθητών προς και από τα σχολεία τους, που  απασχολεί όλες τις Νομαρχίες της χώρας και αποτελεί κάθε χρόνο σημείο τριβής  μεταξύ των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων και των φορέων των μέσων μαζικής μεταφοράς, αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης σε σύσκεψη που έγινε την περασμένη Δευτέρα στο υπουργείο Παιδείας, υπό την προεδρία του κ. Κουλαϊδή.

Επίσης, ο Κ. Ευμοιρίδης, εκπροσωπώντας την ΕΝΑΕ, συμμετείχε και σε συνεδρίαση στο υπουργείο Παιδείας –υπό την προεδρία της υπουργού Άννας Διαμαντοπούλου, παρουσία και της υφυπουργού Εύης Χριστοφιλοπούλου- όπου συζητήθηκαν εκτενώς τα θέματα και τα προγράμματα της Διά Βίου Μάθησης.