Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021
x

ΟΡΥΖΟΜΥΛΟΙ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ-AGROTOPOS: 31 ΧΡΟΝΙΑ… ΤΕΧΝΗΣ ΣΤΟ ΡΥΖΙ ΣΕΡΡΩΝ

Βασίλης Καλαϊτζίδης και Αλέξανδρος Απιδόπουλος δημιουργούν προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας, επενδύοντας στην ποιότητα και την καινοτομία

Ξεκίνησε πριν από 31 χρόνια από εγκαταστάσεις μόλις 300 τ.μ. στην Αναγέννηση Σερρών ως μια μικρή μονάδα επεξεργασίας ρυζιού που οραματίστηκαν δύο συγχωριανοί και φίλοι και έφτασε να εξελιχθεί σε μια σύγχρονη, καθετοποιημένη βιομηχανία παραγωγής, επεξεργασίας και τυποποίησης ρυζιών και οσπρίων, με ένα εργοστάσιο 4.000 τ.μ. στην καρδιά των ορυζώνων στις παρόχθιες περιοχές του ποταμού Στρυμόνα.

Η «Ορυζόμυλοι Αναγέννησης-Agrotopos», στο τιμόνι της οποίας βρίσκονται ο Βασίλης Καλαϊτζίδης και ο Αλέξανδρος Απιδόπουλος, γιοι των ιδρυτών της εταιρείας, διαθέτει σήμερα πάνω από 100 κωδικούς προϊόντων, πραγματοποιεί περί το 30% του τζίρου της στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στα Βαλκάνια και σε χώρες της Βόρειας Ευρώπης, όπως η Γερμανία, η Σουηδία και η Αγγλία και η παραγωγική της δυναμικότητα φτάνει τους 10.000 τόνους ετησίως. Αναπτύσσει δε συνεχώς νέα προϊόντα, αφουγκραζόμενη τις τάσεις της αγοράς. Μάλιστα, πριν από μερικά χρόνια έκανε την είσοδό της και στη λιανική με το brand Agrotopos, με ιδιαίτερες σειρές προϊόντων που δίνουν έμφαση στην ποιοτική διαφοροποίηση και την υψηλή διατροφική και προστιθέμενη αξία.

Βασίλης Καλαϊτζίδης

 

Η εταιρεία, προϊοντική ναυαρχίδα της οποίας είναι η Καρολίνα Σερρών, πειραματίζεται συνεχώς με νέα είδη, έχοντας αυτή τη στιγμή στην αγορά τις σειρές Agrotopos Ρύζια, Agrotopos Gourmet, Agrotopos Όσπρια, Agrotopos Premium, Agrotopos Έτοιμες Συνταγές και Agrotopos Παραδοσιακά Ζυμαρικά. Μάλιστα, η πλέον νέα της σειρά Agrotopos

Έτοιμες Συνταγές με 10 κωδικούς -μεταξύ των οποίων ριζότο με μανιτάρια πορτσίνι, ρύζι με κινόα, πλιγούρι με κινόα και παραδοσιακό τραχανότο- έχει κερδίσει ήδη τις πρώτες της βραβεύσεις. Προσαρμοσμένη στις γαστρονομικές τάσεις της εποχής έχει ως στόχο να βελτιώσει τις διατροφικές συνήθειες των καταναλωτών με προϊόντα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά χωρίς συντηρητικά.