Skip to main content

Ορκίστηκε υπηρεσιακός πρωθυπουργός ο Ιωάννης Σαρμάς - Παρέλαβε καθήκοντα από τον Κ.Μητσοτάκη

Ο κ. Σαρμάς ορκίστηκε ενώπιον της κυρίας Σακελλαροπούλου, προεξάρχοντος της θρησκευτικής τελετής του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου

Υπηρεσιακός πρωθυπουργός ορκίστηκε ο Ιωάννης Σαρμάς, μετά την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης που έλαβε χθες από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ο κ. Σαρμάς ορκίστηκε ενώπιον της κυρίας Σακελλαροπούλου, προεξάρχοντος της θρησκευτικής τελετής του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου.  

Στην αίθουσα των διαπιστευτηρίων βρισκόταν  η σύζυγος του κ. Σαρμά και οι δυο γιοί τους.

Αφού ολοκληρωθεί η σύνθεση της νέας υπηρεσιακής κυβέρνησης, οι υπουργοί αναμένονται να ορκιστούν την Παρασκευή το πρωί. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πρόσωπα που θα απαρτίζουν το υπουργικό συμβούλιο ανήκουν σε ακαδημαϊκούς χώρους, με μακρά εμπειρία και θητεία στο αντικείμενο που αναμένεται να αναλάβουν.

Ο κ. Σαρμάς μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου όπου και παρέλαβε τα πρωθυπουργικά καθήκοντα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Εκεί τον υποδέχθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και του παρέδωσε τον φάκελο με τις προτεραιότητες της κυβέρνησης για τις επόμενες εβδομάδες, ώστε να υπάρχει συνέχεια στο κράτος.

«Σας εύχομαι καλή δύναμη στα καθήκοντα σας και είμαι πάντα στη διάθεση σας», είπε ο κ. Μητσοτάκης. «Θα είναι μια κυβέρνηση υπηρεσιακή», υπογράμμισε ο κ. Σαρμάς και συνέχισε: «Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός ξέρει καλά ότι είναι εδώ για να οργανώσει τις εκλογές και να συνεχιστεί η λειτουργία του κράτους χωρίς να υπάρξει κενό».