Skip to main content

Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη (live)

Η πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου σε πλήρη σύνθεση θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή την Τετάρτη 10 Ιουλίου στις 11:00.

Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου ορκίστηκε λίγα λεπτά μετά τις 12 το μεσημερι, στο Προεδρικό Μέγαρο η νέα κυβέρνηση, ενώ θα ακολουθήσουν οι καθιερωμένες τελετές παράδοσης - παραλαβής στα υπουργεία.

«Καλή δύναμη, καλή επιτυχία» ευχήθηκε στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδας Ιερώνυμος μετά την ορκωμοσία.

Από τους πρώτους που πέρασαν την πόρτα του Προεδρικού Μεγάρου ήταν ο νέος υφυπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος.

«Σοβαρότητα, σεμνότητα και ταχύτητα για μια πολιτική με αποτέλεσμα» δήλωσε νωρίτερα κατά την άφιξή του στο Προεδρικό Μέγαρο ο Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος αναλαμβάνει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

«Ούτε μία ημέρα ξεκούρασης, από σήμερα ξεκινάει η σκληρή δουλειά» ανέφερε προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος αναλαμβάνει τα ηνία του υπουργείου Ανάπτυξης.

«Υποσχόμαστε ότι θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, οι προκλήσεις που είναι μπροστά μας είναι πολλές» δήλωσε η νέα υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη.

«Είμαστε προετοιμασμένοι, έχουμε περάσει από το ίδιο υπουργείο, έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε», δήλωσε ο νέος υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης

«Είναι μία μεγάλη μέρα, ώρα για δουλειά», δήλωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών, Θοδωρής Λιβάνιος.

«Ευχαριστώ τον πρωθυπουργό που μου εμπιστεύτηκε τη φορολογική πολιτική στη δημόσια περιουσία. Θα κάνουμε τα πάντα ώστε να έρθει ανάπτυξη και καλά αμειβόμενες εργασίες», ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος.

«Ό,τι είναι να πούμε θα το πούμε στο υπουργείο», είπε στους δημοσιογράφους ο νέος υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Ο νέος υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, δήλωσε: «Νιώθω χαρούμενος για το χαρτοφυλάκιο του τουρισμού. Είναι η βαριά οικονομία της χώρας. Ευχαριστώ τον πρωθυπουργό».

Ο Χρήστος Δήμας, νέος υφυπουργός Ανάπτυξης: «Δεν ξεκινάμε από το μηδέν. Ό,τι σωστό έχουμε, θα το κρατήσουμε. Aυτά που πρέπει να αλλάξουμε, θα τα αλλάξουμε».

«Η Ελλάδα θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στα ναυτιλιακά δρώμενα. Πιάνουμε αμέσως δουλειά, η ναυτιλία στην Ελλάδα θα βρει τη θέση που της αξίζει», ανέφερε ο υπουργός Ναυτιλίας Ιωάννης Πλακιωτάκης.

«Είναι μία μεγάλη πολιτική αλλαγή. Έχουμε συναίσθηση της πολιτικής ευθύνης. Θα δουλέψουμε ώστε να μην απογoητεύσουμε τον ελληνικό λαό», δήλωσε ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης.

Η πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου σε πλήρη σύνθεση θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή την Τετάρτη 10 Ιουλίου στις 11:00.

Το νέο κυβερνητικό κυβερνητικό σχήμα αριθμεί 51 μέλη, εκ των οποίων τα 21 είναι εξωκοινοβουλευτικά στελέχη.