Skip to main content

ΟΣΕΘ: Το σύνολο των λεωφορείων ΟΑΣΘ και ΚΤΕΛ στον δρόμο

Ο ΟΣΕΘ ζητά από ΟΑΣΘ και ΚΤΕΛ άρση περιστολής των δρομολογίων και την τήρηση αποστάσεων μεταξύ των πολιτών σε στάσεις και εντός των οχημάτων.

Η αστική συγκοινωνία της Θεσσαλονίκης θα επανέλθει στους προ πανδημίας ρυθμούς ξεκαθαρίζει σε ανακοίνωσή του ο Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης, υλοποιώντας την απόφαση της άρσης των περιοριστικών μέτρων από τη Δευτέρα 4 Μαΐου στον τομέα ευθύνης του.

Μετά την προσωρινή αναστολή μέρους των αστικών δρομολογίων των παρόχων συγκοινωνίας που επιβλήθηκε από τις 23 Μαρτίου για λόγους προφύλαξης και αποφυγής μετάδοσης του κορωνοϊού στους πολίτες, με επιστολή του προς τους παρόχους της αστικής συγκοινωνίας, δηλαδή τον ΟΑΣΘ και τα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, Σερρών, Χαλκιδικής και Κιλκίς που έχουν αναλάβει μέρος του έργου του ΟΑΣΘ, ο ΟΣΕΘ ζητά την άρση της περιστολής κατά 50% των δρομολογίων και την τήρηση των αποστάσεων κατά 1,5-2 μ. μεταξύ των πολιτών σε στάσεις αλλά και του 50% των καθημένων εντός οχημάτων, σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπ. Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Αχ. Καραμανλή.

Λαμβάνοντας υπόψη τόσο τις κυβερνητικές ανακοινώσεις όσο και τη δημόσια υγεία της οποίας η διασφάλιση απαιτεί μέτρα προφύλαξης και διατήρηση αποστάσεων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ο ΟΣΕΘ αποφάσισε την επιστροφή στους δρόμους του συνόλου του υπάρχοντος στόλου και την τακτική συγκοινωνία, κάτι που θα διασφαλίσει την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και ασφάλεια.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕΘ, Γιάννης Τόσκας, επισήμανε πως τα οχήματα των ΟΑΣΘ και ΚΤΕΛ που θα εκτελούν συγκοινωνιακό έργο στον νομό Θεσσαλονίκης από τις 4/5 θα φτάσουν μέχρι και τα 350 από τα 300 σήμερα. Διευκρίνισε, δε, ότι κατά τις ώρες μη αιχμής, δηλαδή από τις 10 το πρωί έως και τις 2 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα και μετά τα δρομολόγια θα διπλασιαστούν έναντι των σημερινών.

Στο μεταξύ, ο κ. Τόσκας γνωστοποίησε ότι μέχρι τις 10/5 θα ενσωματωθούν και οι δύο τελευταίες γραμμές του ΟΑΣΘ, και συγκεκριμένα της γραμμής 55 «Σταυρούπολη - Ωραιόκαστρο - Παλ. Συμμαχική Οδός - Ιωνία» που θα αναλάβει η ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης από κοινού με τον Ο.Α.Σ.Θ. και της γραμμής 9 «Νέος Σιδ. Σταθμός - Λαχαναγορά», που θα αναλάβει η ΚΤΕΛ Κιλκίς.