Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Περίμεναν από τις 7 το πρωί έξω από σούπερ μάρκετ(φωτο)

Από τις 7 το πρωί της Τρίτης καταναλωτές είχαν συγκεντρωθεί έξω από μεγάλο σούπερ μάρκετ στη Θεσσαλονίκη μετά την ανακοίνωση του νέου ωραρίου.

Ουρές σχημάτισαν πολίτες από τις 8 το πρωί έξω από μεγάλο σούπερ μάρκετ στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν από τις 7 το πρωί, καθώς χθες ανακοινώθηκε το νέο ωράριο διευρυμένο ωράριο λειτουργίας των σούπερ μάρκετ, το οποίο, όμως, ισχύει από αύριο, Τετάρτη 18 Μαρτίου.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε χθες τα σούπερ μάρκετ από αύριο θα λειτουργούν από τις 7 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ, ενώ θα είναι ανοιχτά και τις Κυριακές.

Διαβάστε: Κορωνοϊός: Το νέο ωράριο για τα σούπερ μάρκετ - Όλα τα μέτρα

Πάντως, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες της Voria.gr, οι καταναλωτές κρατούσαν αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ τους. Όταν άνοιξε το σούπερ μάρκετ, οι υπεύθυνοι του καταστήματος επέτρεψαν την είσοδο σε μόλις 20 άτομα.

Μετά τις σκηνές συνωστισμού στα σούπερ μάρκετ όλες τις προηγούμενες ημέρες η κυβέρνηση έχει βάλει «φρένο» στον αριθμό των πολιτών που θα μπορούν να κάνουν παράλληλα τις αγορές τους,, στο πλαίσιο των μέτρων αντιμετώπισης για τον κορωνοϊό.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο, οι επιχειρήσεις των υπεραγορών τροφίμων διασφαλίζουν ότι η προσέλευση των καταναλωτών γίνεται, τηρώντας την αναλογία του ενός ατόμου ανά 10 τμ και με ελάχιστη απόσταση τα δύο μέτρα μεταξύ τους.

Όσοι καταναλωτές θέλουν να αγοράζουν προϊόντα απολύμανσης, θα μπορούν να προμηθεύεται συνολικά τρία τεμάχια. Στόχος της κυβερνητικής απόφασης είναι να σταματήσουν οι πολίτες να αδειάζουν τα ράφια με τα απολυμαντικά.

Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι θα μπορεί να αγοράζει είτε τρία μπουκαλάκια με υγρό απολυμαντικό, είτε δύο μπουκαλάκια και μία συσκευασία με υγρά μαντηλάκια απολύμανσης, είτε δύο συσκευασίες με υγρά μαντηλάκια και ένα μπουκαλάκι, είτε τρεις συσκευές με υγρά μαντηλάκια.

Από την πλευρά του υπουργείου Ανάπτυξης έχουν διαβεβαιώσει επανειλλημένως ότι υπάρχει επάρκεια προϊόντων στην αγορά. Παρόλα αυτά και παρά τις προσπάθειες των σούπερ μάρκετ να ανατροφοδοτούν τα ράφια για να μην μένουν άδεια υπάρχουν περιπτώσεις που λόγω της μεγάλης ζήτησης όπως στα απολυμαντικά, τα ζυμαρικά και τα όσπρια δεν προλαβαίνουν πάντα μέσα στην ημέρα να κάνουν τις απαραίτητες παραλαβές.