Skip to main content

Ουρές χιλιομέτρων από νταλίκες στο Προμαχώνα

«Κλειστός» παραμένει και σήμερα ο μεθοριακός σταθμός του Προμαχώνα Σερρών. Σύσκεψη των αγροτών για τη διακοπή ή μη της κυκλοφορίας των ΙΧ.
«Κλειστός» παραμένει και σήμερα ο μεθοριακός σταθμός του Προμαχώνα Σερρών και γύρω στο μεσημέρι άρχισε η σύσκεψη των αγροτών, που μετέχουν στο μπλόκο της περιοχής, ώστε να αποφασίσουν το εάν θα διακόψουν ή όχι και την κυκλοφορία των ΙΧ επιβατηγών οχημάτων από και προς τη Βουλγαρία.

Ήδη, όμως, το γεγονός ότι οι αγρότες δεν επιτρέπουν τη διέλευση των φορτηγών, από την Κυριακή το βράδυ, έχει ως αποτέλεσμα να σχηματιστούν ουρές χιλιομέτρων από νταλίκες και από τις δύο πλευρές των συνόρων.

Εξάλλου, σύμφωνα με το μέλος της συντονιστικής επιτροπής των Αδέσμευτων Αγροτικών Συλλόγων, Παύλο Αραμπατζή, αναβλήθηκε η σημερινή επίσκεψη στον Προμαχώνα του προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ανδρέα Μαρτίνη.

Όπως δήλωσε ο ίδιος, οι αγρότες ζήτησαν τη συνεργασία των πανεπιστημίων της Μακεδονίας και της Θράκης, ώστε να πραγματοποιηθούν από καθηγητές - ειδικούς συνεδρίες ενημέρωσης αγροτών στο μεθοριακό σταθμό. Τα θέματα των συνεδριών θα αφορούν στις εξελίξεις στον κλάδο της γεωργίας, της κτηνοτροφίας και της υγείας, ενώ - όπως είπε - ζητήθηκε και η συμβολή του υπουργείου Γεωργίας, στην όλη προσπάθεια.

Πάντως, ανοιχτή θα παραμείνει σήμερα, τόσο εξαιτίας της κακοκαιρίας όσο και λόγω της διεξαγωγής των εκλογών στο σύλλογο θεριζοαλωνιστών του νομού, η εθνική οδός Σερρών - Θεσσαλονίκης. Οι αγρότες παραμένουν, όμως, στο κόμβο του Στρυμονικού με τα τρακτέρ τους.

Εξάλλου, ανοιχτή παραμένει η παλιά εθνική οδός Σερρών -Καβάλας, ενώ κλειστή είναι για τρίτη εβδομάδα η Εγνατία οδός, στο ύψος του κόμβου των Κερδυλλίων.