Skip to main content

«Όχι» σε ανεύθυνα πολιτικά σχόλια λέει ο Ρέππας

Την ανάγκη να πάρουν όλοι τις αναγκαίες αποφάσεις για να γίνει η Ελλάδα σύγχρονη, υπογράμμισε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δημήτρης Ρέππας, μετά την ορκωμοσία το

Την ανάγκη να πάρουν όλοι τις αναγκαίες αποφάσεις για να γίνει η Ελλάδα σύγχρονη, υπογράμμισε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δημήτρης Ρέππας, μετά την ορκωμοσία του σήμερα ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Απέναντι σε ανέξοδα συνθήματα και σε ανεύθυνα πολιτικά σχόλια που δεν συνιστούν εναλλακτική πολιτική και οδηγούν στην χρεοκοπία και την καταστροφή οφείλουμε να επιλέξουμε τις πράξεις που διασφαλίζουν τη λειτουργία του Κράτους, των υπηρεσιών, των σχολείων, των νοσοκομείων και την καταβολή μισθών και συντάξεων», τόνισε χαρακτηριστικά.

Με αυτόν τον τρόπο, πρόσθεσε, η χώρα θα εξασφαλίσει «τον απαραίτητο χρόνο ώστε με την αλλαγή του μοντέλου παραγωγής και διοίκησης να κερδίσει μια ισότιμη θέση χωρίς να εξαρτάται η προοπτική της από την εξωτερική βοήθεια».

Σύμφωνα με τον κ. Ρέππα, τίτλος της πολιτικής της ηγεσίας του υπουργείου για τη Δημόσια Διοίκηση και τον δημόσιο υπάλληλο θα είναι «από την απαξίωση στην καταξίωση». «Αυτός είναι και ο κοινός τόπος που επιβάλλει συνεννόηση και ευρύτερη συνεργασία», τόνισε, επισημαίνοντας ότι η πολιτική αυτή μπορεί να μη είναι ευχάριστη στη φάση της μετάβασης, αποτελεί ωστόσο «τον αναγκαίο σταθμό για να φθάσουμε στον τελικό προορισμό: στη διαμόρφωση ενός σύγχρονου ευρωπαϊκού κράτους που υπερβαίνει το πελατειακό και συντεχνιακό παρελθόν του».