Skip to main content

Όχι στους κλειστούς δρόμους λένε οι φορείς των Τρικάλων

Την αντίθεσή τους στο μπλόκα των αγροτών εξέφρασαν οι πρόεδροι της Ένωσης Ξενοδόχων και του Σωματείου Ιδιοκτητών Φορτηγών ΔΧ νομού Τρικάλων στον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Τρικάλων.
Την αντίθεσή τους στο κλείσιμο των δρόμων από τους αγρότες εξέφρασαν οι πρόεδροι της Ένωσης Ξενοδόχων και του Σωματείου Ιδιοκτητών Φορτηγών Δημόσιας Χρήσης νομού Τρικάλων σε συνάντηση που είχαν με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Τρικάλων. Αναφερόμενος στα αγροτικά μπλόκα ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων, κ. Ιωάννης Κουρούπας, ξεκαθάρισε ότι δεν είναι δυνατόν να κλείνουν οι δρόμοι και οι αγρότες να στρέφονται με τις κινητοποιήσεις τους κατά άλλων επαγγελματικών κλάδων.

Μάλιστα, ο κ. Κουρούπας άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο προσφυγής στη δικαιοσύνη κατά των αγροτών, εάν η κατάσταση με τα μπλόκα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι οι επιπτώσεις των αγροτικών κινητοποιήσεων στις κρατήσεις των ξενοδοχείων είναι δραματικές, με αποτέλεσμα πολλά μέλη της Ένωσης να έχουν περιέλθει σε οικονομικό αδιέξοδο, εξυπηρετώντας με δυσκολία τα λειτουργικά έξοδα των εκμεταλλεύσεών τους και τις υπόλοιπες οικονομικές τους υποχρεώσεις. Ο κ. Κουρούπας χαρακτήρισε δίκαια τα αιτήματα των αγροτών, αλλά τους κάλεσε να υιοθετήσουν άλλο τρόπο διεκδίκησης, προκειμένου να πετύχουν τις λύσεις που επιζητούν.

Ανοικτούς δρόμους ζήτησε από τους αγρότες ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Φορτηγών Δημόσιας Χρήσης, κ. Βασίλης Τζιμοράγκας, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του στις διεκδικήσεις του. Όπως επεσήμανε, οι φορτηγατζήδες αντιλαμβάνονται τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας, αλλά και οι ίδιοι αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα με την επιμήκυνση των δρομολογίων τους και την αύξηση του μεταφορικού κόστους, μετά και το κλείσιμο της κοιλάδας των Τεμπών.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων, κ. Βασίλης Γιαγιάκος, σημείωσε ότι η λογική των μπλόκων στους δρόμους πρέπει να πάψει να υφίσταται και ότι οι αγρότες θα πρέπει να αναζητήσουν άλλους τρόπους για τη διεκδίκηση λύσεων στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Ο ίδιος υπενθύμισε ότι η φετινή χρονιά αποτελεί πραγματική δοκιμασία για το σύνολο του επιχειρηματικού κόσμου και οι κινητοποιήσεις αυτής της μορφής (μπλόκα) δυσχεραίνουν την υφιστάμενη κατάσταση.

Τέλος, ο κ. Γιαγιάκος τόνισε ότι αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την κατάρτιση ψηφίσματος, που θα προσυπογράψει το σύνολο των εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου της Θεσσαλίας, με το οποίο θα ζητείται από τους αγρότες να κρατήσουν τους δρόμους ανοικτούς.