Skip to main content

ΠΑΕ Άρης για διαιτητές: Όλα στο φως, τίποτε στο σκοτάδι

Οι Θεσσαλονικείς δικαιολογούν πλήρως τη στάση των διαιτητών για τα όσα έχουν υποστεί στο πέρασμα των χρόνων

Τη στήριξή της στην απόφαση των Ελλήνων διαιτητών να προχωρήσουν σε αποχή και να μη σφυρίξουν στα παιχνίδια της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League (9, 10 και 11 Δεκεμβρίου), προσέφερε μέσω ανακοίνωσης η ΠΑΕ Άρης.

Οι Θεσσαλονικείς δικαιολογούν πλήρως τη στάση των διαιτητών για τα όσα έχουν υποστεί στο πέρασμα των χρόνων, με πιο πρόσφατο παράδειγμα τις απειλές που δέχθηκε ο Τάσος Παπαπέτρου που «σφύριξε» στο Βόλος - Ολυμπιακός, ξεκαθαρίζουν πως θα πρέπει να εκλείψουν από το ελληνικό ποδόσφαιρο «μαφιόζικες τακτικές», ωστόσο εκφράζουν την απαισιοδοξία τους για το αν θα μπει ένα τέλος σε αυτή την κατάσταση.  

Αναλυτικά η ανακοίνωση των «κίτρινων»:  

«Η ΠΑΕ Αρης στηρίζει απολύτως την απόφαση των διαιτητών να απέχουν από τους αγώνες της 14ης Αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League.

Με δεδομένο ότι τα όσα υπέστη ο κ. Παπαπέτρου δεν αποτελούν εξαίρεση, καθώς δεν είναι η πρώτη ή η μοναδική περίπτωση Έλληνα διαιτητή που δέχεται απειλές κατά της ζωής του ίδιου, αλλά και της οικογένειάς του, η αντίδραση των διαιτητών είναι πλήρως δικαιολογημένη. Ίσως και καθυστερημένη αν σκεφτεί κανείς τι έχει προηγηθεί.

Αμφιβάλλουμε, δυστυχώς, αν παρόλη την εύλογη αγανάκτηση θα είναι το τελευταίο επεισόδιο εκφοβισμού και έμμεσου εκβιασμού, καθώς ούτε τώρα δεν ‘’φτάνει το -περίφημο- μαχαίρι στο κόκαλο’’.

Θεωρούμε δεδομένο ότι ο κ. Παπαπέτρου θα καταθέσει με παρρησία στον Άρειο Πάγο και το ίδιο θα πρέπει να πράξουν όσοι ακόμη κληθούν από την Δικαιοσύνη να συνδράμουν.

Διότι είναι αυτονόητη υποχρέωση όλων μας, αλλά κυρίως της Ελληνικής Πολιτείας, η οποία έχει και την τελική ευθύνη, να απαλλαγεί -επιτέλους- το ελληνικό ποδόσφαιρο από ‘’μαφιόζικες’’ πρακτικές, που το κρατούν δέσμιο συγκεκριμένων συμφερόντων.

Τώρα είναι η τελευταία ευκαιρία της ελληνικής διαιτησίας να υπερασπιστεί το κύρος και την αξιοπρέπειά της, ώστε να κερδίσει ξανά την εμπιστοσύνη των φιλάθλων.

Ειδάλλως θα συνεχίσουν να έρχονται ξένοι... β’ διαλογής με τις γνωστές συνέπειες.

Όλα στα φως, τίποτα στο σκοτάδι».