Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021
x

ΠΑΦΙΛΗΣ: ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΜΕΓΑΛΟ ΔΩΡΟ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Ο βουλευτής του ΚΚΕ καταλόγισε ευθύνες σε όλες τις κυβερνήσεις που όπως είπε η μία έχτιζε πάνω στους αντιασφαλιστικούς νόμους των προηγούμενων.

Ως «ένα ακόμα μεγάλο δώρο στην εργοδοσία» χαρακτήρισε το νομοσχέδιο για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης μιλώντας στην Ολομέλεια. Πρόκειται είπε «για αυτό που ζητούσαν οι επιχειρηματικοί όμιλοι το να παίρνουν το ζεστό χρήμα κατευθείαν απ' τον ιδρώτα των νέων ανθρώπων». Με ποιο δικαίωμα, αναρωτήθηκε, «θα μαζέψετε τα λεφτά των νέων εργαζόμενων, αργότερα κι άλλων, και θα τα δώσετε στους επιχειρηματίες να τα επενδύσουν;», ενώ είπε ότι είναι «προκλητικό όλα αυτά να γίνονται στο όνομα της νέας γενιάς που όλες οι κυβερνήσεις την καταδίκασαν στους μισθούς πείνας, στη μαύρη εργασία, σε εργασιακές σχέσεις μεσαίωνα».

Χαρακτήρισε «χυδαίο να ισχυρίζεστε ότι οι νέοι πληρώνουν τις συντάξεις των παλιών! Και να κατηγορείτε ότι φταίνε αυτοί για τη χρεοκοπία και να μη λέτε τίποτα για τα τρισεκατομμύρια κέρδη που έχουν οι όμιλοι».

Καταλόγισε ευθύνες σε όλες τις κυβερνήσεις που όπως είπε η μία έχτιζε πάνω στους αντιασφαλιστικούς νόμους των προηγούμενων, με στόχο να απαλλαγεί το κεφάλαιο και το κράτος από τις ασφαλιστικές εισφορές, να γίνει ατομική υπόθεση η ασφάλιση. Πάνω στον αντιδραστικό νόμο Κατρούγκαλου. Είναι άλλωστε που πατάει και σήμερα η ΝΔ, πρόσθεσε.

Αναφέρθηκε στους κινδύνους απ' το «τζογάρισμα», όπως είπε, των αποθεματικών, φέρνοντας παραδείγματα ασφαλιστικών εταιρειών που πτώχευσαν «αφήνοντας ξεκρέμαστους τους ασφαλισμένους», όπως συμπλήρωσε.

«Η γραμμή σας» είπε ο κ. Παφίλης «είναι βάρβαρη κι απάνθρωπη», σημειώνοντας πως «ήρθε η ώρα οι εργαζόμενοι που βράζουν, έχουν εμπειρία για να πάρουν αυτό που τους αξίζει και μπορούν με ένα εργατικό κράτος, με τον σοσιαλισμό, που μπορεί να εγγυηθεί ότι θα καλύψει όλες τις ανθρώπινες ανάγκες τους».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ