Skip to main content

Παγκόσμιο στίβου ΑμεΑ: Χρυσός στα 100 μ ο Γκαβέλας

Ο Γκαβέλας, ήταν ο μοναδικός στην κούρσα που εφέτος είχε κάνει χρόνο κάτω από 11 δευτερόλεπτα

Παγκόσμιος πρωταθλητής στα 100μ Τ11 με χρόνο 10.93 (ισοφάρισε το ρεκόρ αγώνων, ενώ την ίδια επίδοση είχε κάνει και στον προχθεσινό ημιτελικό) αναδείχθηκε ο Νάσος Γκαβέλας.

Τεράστια επιτυχία για τον αθλητή του Νέστορα Κολοβού στο Παγκόσμιο των ΑμεΑ, όπου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο κάνοντας επίδειξη δύναμης σε μία ακόμη κορυφαία διοργάνωση.

Εξασφάλισε παράλληλα και το εισιτήριο για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2024, όπου θα επιδιώξει να υπερασπιστεί τον τίτλο του στην κατηγορία Τ11.

Στον χθεσινό τελικό, παρότι χρεώθηκε με μια άκυρη εκκίνηση (επιτρέπεται ακόμη μία στους αθλητές), στη συνέχεια μπήκε δυνατά και με τον οδηγό του Δημήτρη Χρυσάφη κατάφεραν να στεφθούν πρωταθλητές κόσμου. 

Ο Γκαβέλας, άλλωστε, ήταν ο μοναδικός στην κούρσα που εφέτος είχε κάνει χρόνο κάτω από 11 δευτερόλεπτα. Το πέτυχε στον  ημιτελικό και το επανέλαβε και στον αποψινό τελικό.

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο αθλητής από τη Ναμίμπια, Ανανίας Σικόνγκο με χρόνο 11.11 και ρεκόρ Αφρικής, ενώ την τρίτη θέση και το χάλκινο πήρε ο Γάλλος, Τιμοτέ Αντόλφ, με 11.12, που αποτελεί την καλύτερη εφετινή του.