Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΠΑΣΤΑΜΟΣ

Ο Έλληνας κολυμβητής από τα Χανιά κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στη Βουδαπέστη στα 400μ μικτή ατομική σημειώνοντας και παγκόσμιο ρεκόρ!

Ιστορία έγραψε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κολύμβησης Εφήβων της Βουδαπέστης ο Απόστολος Παπαστάμος.

Σύμφωνα με το gazzeta.gr, ο Έλληνας κολυμβητής από τα Χανιά κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 400μ μικτή ατομική σημειώνοντας και παγκόσμιο ρεκόρ!

Αυτό είναι το 2ο του μετάλλιο στη διοργάνωση αφού είχε προηγηθεί και το χάλκινο στα 200μ μικτή!

Ο αθλητής του ΝΟ Χανίων ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου, πετυχαίνοντας νέο Παγκόσμιο ρεκόρ Εφήβων, με επίδοση 4:11.93. Το προηγούμενο ρεκόρ είχε ο Κάρσον Φόστερ με 4.13.39! Η επίδοση του Παπαστάμου είναι και ρεκόρ αγώνων!

Την πρώτη τριάδα πίσω από τον Απόστολο Παπαστάμο συμπλήρωσε ο Ρώσος Ίλια Μπορόντιν (2ος) με 4:12.95 και ο Γάλλος Λεόν Μαρσάντ (3ος) με 4:16.37.

O Απόστολος Παπαστάμος είπε μετά από τη μεγάλη του επιτυχία: «Ακόμα έχω μεγάλη ένταση και δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω τι έχω πετύχει και πιστεύω θα μου πάρει κάποιες ώρες να το καταλάβω. Πριν την κούρσα ήμουν απόλυτα συγκεντρωμένος σε αυτά που είχαμε δουλέψει όλο αυτό τον καιρό στις προπονήσεις και δικαιούμασταν αυτή τη νίκη. Πλέον, έχουμε λίγες ημέρες ξεκούρασης και μετά θα ξεκινήσει ο σχεδιασμός για τη νέα χρονιά, η οποία θα είναι πολύ πιο δύσκολη».

Ο προπονητής του Έλληνα κολυμβητή, Κώστας Τζιλιβάκης, με τη σειρά του ανέφερε: «Ήταν μία παρά πολύ καλή κούρσα, την οποία είχαμε σχεδιάσει πολύ καλά. Η εκκίνηση ήταν όμορφη, ο Απόστολος ήταν συγκεντρωμένος και σίγουρα αυτός ο χρόνος βγηκε την κατάλληλη στιγμή».

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Τάσος Παπαδόπουλος, αμέσως μετά το χρυσό μετάλλιο και την κατάρριψη του ρεκόρ, δήλωσε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ: «Είμαστε πολύ συγκινημένοι με αυτό που πέτυχε ο Απόστολος σήμερα. Δεν υπάρχουν πολλά λόγια για να περιγράψει κανείς το κατόρθωμά του. Έσπασε το Παγκόσμιο ρεκόρ και ο χρόνος αυτός μπορεί εύκολα να του δώσει μία θέση στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων».

Ο πρόεδρος της ΚΟΕ Δημήτρης Διαθεσόπουλος είπε: «Τα λόγια είναι λίγα για να περιγράψουν όσα έκανε σήμερα αυτός ο σπουδαίος αθλητής, ο οποίος κατάφερε να πετύχει μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην ιστορία της Ελληνικής κολύμβησης. Θεωρείται ό,τι καλύτερο έχει να δείξει σήμερα η Ελληνική κολύμβηση και είναι αυτός ο οποίος εκφράζει μεγάλες ελπίδες για τον αθλητισμό, γενικότερα. Δεν αποτελεί χρυσή ελπίδα μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για ολόκληρο τον αθλητισμό.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ