Skip to main content

Παγώνη: «Η έξαρση του κορωνοϊού ήταν αναμενόμενη» - Τι είπε για τη νέα υποπαραλλαγή

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ είπε ότι «ο κορωνοϊός είναι εδώ, ποτέ δεν έφυγε» και συμπλήρωσε πως «η νέα υποπαραλλαγή του κορωνοϊού που κυριαρχεί δεν επηρεάζει το κατώτερο αναπνευστικό και δεν κάνει πνευμονίες»

Η έξαρση του κορωνοϊού και γενικότερα των αναπνευστικών λοιμώξεων ήταν αναμενόμενη, ιδίως για τους τρεις χειμερινούς μήνες, τόνισε η Ματίνα Παγώνη μιλώντας το πρωί της Τρίτης στον ΑΝΤ1.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ είπε ότι «ο κορωνοϊός είναι εδώ, ποτέ δεν έφυγε» και συμπλήρωσε πως «η νέα υποπαραλλαγή του κορωνοϊού που κυριαρχεί δεν επηρεάζει το κατώτερο αναπνευστικό και δεν κάνει πνευμονίες».

Για τα μικρά παιδιά και τον στρεπτόκοκκο

Αναφερόμενη ειδικά στα μικρά παιδιά, τόνισε πως οι μητέρες θα πρέπει να επικοινωνούν με τους παιδίατρους μόλις τα παιδιά θα εμφανίσουν το πρώτο σύμπτωμα, ακόμη κι αν δεν έχουν πυρετό.

«Ο στρεπτόκοκκος ειδικά εμφανίζει πονόλαιμο», είπε η κ. Παγώνη και πρόσθεσε πως «αν δοθεί αγωγή άμεσα δεν υπάρχει κίνδυνος για τα παιδιά».

Αναφερόμενη τέλος στο πρόγραμμα του εμβολιασμού η κ. Παγώνη ανέφερε πως «έχουμε μείνει πίσω και ότι ειδικά το εμβόλιο της γρίπης καλό θα ήταν να γίνει ακόμη και τώρα, καθώς η γρίπη θα μας προβληματίζει σίγουρα μέχρι και τα τέλη Φεβρουαρίου».