Skip to main content

Πάγωσε η Θεσσαλονίκη: -4 βαθμοί στο κέντρο, έως και -13 στα προάστια!

Στο κέντρο της πόλης η θερμοκρασία μόλις και μετά βίας βρίσκεται στους -3,6 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα προάστια αγγίζει διψήφιες αρνητικές τιμές

Πολικές θερμοκρασίες έφερε στη Βόρεια Ελλάδα η κακοκαιρία «Τηλέμαχος», με αποτέλεσμα η Θεσσαλονίκη να ξυπνήσει σήμερα στους -4 βαθμούς Κελσίου, ενώ περιφερειακά της πόλης ο υδράργυρος κατρακύλησε έως και στους -13!

Συγκεκριμένα, στο κέντρο της πόλης η θερμοκρασία μόλις και μετά βίας βρίσκεται στους -3,6 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα προάστια αγγίζει διψήφιες αρνητικές τιμές: για παράδειγμα, στον Χορτάτη βυθίστηκε στους -11 το πρωί, ενώ στον Λαγκαδά έφτασε τους -13! Και όλα αυτά με ηλιοφάνεια...

Στην κατάψυξη έχει μπει ολόκληρη η Μακεδονία: η θερμοκρασία έπεσε στους -19 βαθμούς Κελσίου στη Φλώρινα και στην Πτολεμαΐδα, ενώ στους -13 βαθμούς Κελσίου ήταν η ελάχιστη θερμοκρασία στην Κοζάνη και στους -12 βαθμούς στην Καστοριά. Αρνητικές θερμοκρασίες καταγράφονται και στην Κεντρική Μακεδονία με τον υδράργυρο να δείχνει -11 στο Κιλκίς και -10 σε Βέροια, Γιαννιτσά και Σέρρες.

Τσουχτερό είναι το κρύο και στους νομούς της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με τον υδράργυρο να υποχωρεί στους -11 βαθμούς Κελσίου στη Δράμα, στους -10 στο Διδυμότειχο και στους -9 στην Ορεστιάδα. Στο παγωμένο Νευροκόπι, η θερμοκρασία ολίσθησε στους -22!