Skip to main content

Θεσσαλονίκη - Παιδιατρικό στο Φίλυρο: Σε νέο διαγωνισμό προσβλέπει η Γκάγκα

Τι δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας για τον διαγωνισμό που βγήκε άγονος, τι είπε για το Ογκολογικό στη Σταυρούπολη

Αισιόδοξη πως θα βρεθεί λύση με τον διαγωνισμό που αφορά την κατασκευή του Παιδιατρικού Νοσοκομείου στο Φίλυρο, ο οποίος απέβη άκαρπος όπως ανακοίνωσε το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχης, εμφανίστηκε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα από τη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε: Βόμβα: Άκαρπος ο διαγωνισμός για το Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης στο Φίλυρο

Συγκεκριμένα, η κ. Γκάγκα τόνισε ο διαγωνισμός δεν ακυρώνεται αλλά βγήκε άγονος καθώς οι προσφορές που είχε ήταν πολύ μεγαλύτερες από το κόστος που είχαν υπολογίσει. «Δεν έχω καταφέρει να μιλήσω μαζί τους ακόμα, αλλά πιστεύω ότι θα βγάλουν νέο διαγωνισμό. Εκτιμώ ότι θα μπορέσουμε να έχουμε μια πιο νορμάλ τιμές για να μπορέσουν να γίνουν και τα τρία νοσοκομεία που είναι θέλημα όλων μας να γίνουν», ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός.

Από την πλευρά του ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος ερωτηθείς σχετικά έκανε λόγο για μια μικρή καθυστέρηση στο χρονοδιάγραμμα. «Σήμερα πληροφορηθήκαμε από το Ίδρυμα για την προσωρινή ακύρωση του διαγωνισμού. Δέχθηκαν υπέρογκες προσφορές. Μου ακούγεται πολύ εύλογη η απόφαση αυτή. Θα επαναπροκηρυχθεί ο διαγωνισμός. Είναι μια μικρή καθυστέρηση που θα πάει λίγο πιο πίσω το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης αλλά δεν μιλάμε για κάποια αλλαγή ως προς τον στόχο της δημιουργίας του νέου Παιδιατρικού Νοσοκομείου», τόνισε ο υπουργός.

Όσον αφορά το Ογκολογικό Νοσοκομείο στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου (Πολίχνη), η κ. Γκάγκα δήλωσε πως «είμαστε στη φάση της οικονομοτεχνικής μελέτης για να δούμε τι ακριβώς χρειαζόμαστε και τι θα χρειαζόμαστε όχι τώρα, αλλά για τα επόμενα 20 και τα επόμενα 30 χρόνια. Ο καρκίνος είναι η πραγματική πανδημία της εποχής μας. Άρα μας ενδιαφέρει πάρα πολύ να έχουμε ένα σύγχρονο νοσοκομείο που να εξυπηρετεί όλες τις ανάγκες των ασθενών από τη διάγνωση, την κατάλληλη θεραπεία, την υποστήριξη, σε κάθε στάδιο της ζωής τους μας ενδιαφέρει αυτό πάρα πολύ. Και να είναι σε ένα περιβάλλον που να βλέπουν δέντρα, που να έχει φως, όλα αυτά τους θεραπευτικούς κήπους που έχουν σήμερα πια τα νοσοκομεία».

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας πρόσθεσε ότι «είναι σε στάδιο που συζητάμε τι ακριβώς χρειάζεται και τι είναι ο υπολογισμός του κόστους, δηλαδή συζητάμε με την τεχνική εταιρεία το κομμάτι όλο του τι ακριβώς είναι αυτό που θέλουμε να δώσουμε στους κατοίκους της Θεσσαλονίκης και στους ασθενείς της Θεσσαλονίκης και σας λέω ότι αυτό που μας ενδιαφέρει είναι ένα νοσοκομείο που να έχει τα πάντα, από τη διάγνωση, ένα κομμάτι ερευνητικού κέντρου επίσης που μας ενδιαφέρει και για κλινικές μελέτες, ένα κομμάτι υποστηρικτικής θεραπείας, ότι χρειάζεται ένας ασθενής από την ώρα που υπάρχει υποψία για καρκίνο μέχρι την ώρα που επιβεβαιώνεται και ξεκινάει τη θεραπεία του και σε όλη τη διάρκεια της ζωής του και την παρακολούθηση».