Skip to main content

ΠΑΜΑΚ: Επιχειρηματικό φόρουμ αύριο για τη χρηματοοικονομική διοίκηση στη Φιλοξενία

Σκοπός της ημερίδας είναι οι επαγγελματίες του κλάδου να ανταλλάξουν απόψεις σε καίρια ζητήματα σχετικά με την οικονομική διαχείριση, τις επενδύσεις, τη βιωσιμότητα και την τουριστική ανάπτυξη

Το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας διοργανώνει Επιχειρηματικό Φόρουμ με θέμα «Χρηματοοικονομική Διοίκηση στη Φιλοξενία». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 9 Νοεμβρίου 2023 με ώρα έναρξης 9 π.μ. στην Αίθουσα Συνεδρίων «Ηλίας Κουσκουβέλης» του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και θα δώσει τη δυνατότητα σε επαγγελματίες, ακαδημαϊκούς και λοιπούς ενδιαφερόμενους να συζητήσουν σχετικά με τις προκλήσεις που βιώνει ο κλάδος και τις ευκαιρίες που διαμορφώνονται.

Σκοπός της ημερίδας είναι οι επαγγελματίες του κλάδου να ανταλλάξουν απόψεις σε καίρια ζητήματα σχετικά με την οικονομική διαχείριση, τις επενδύσεις, τη βιωσιμότητα και την τουριστική ανάπτυξη.

Αυξημένη βαρύτητα αναμένεται να έχει η παρουσίαση της μελέτης χαρτογράφησης που διεξήγαγε το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στο πλαίσιο του έργου. Η μελέτη χαρτογράφησης εξετάζει πρακτικές λογιστικής και χρηματοοικονομικής διοίκησης που ακολουθούνται από επαγγελματίες του κλάδου της φιλοξενίας σε σχέση με αυτές που θεωρούνται ως ενδεδειγμένες ενώ στη συνέχεια προσφέρει χρήσιμα συμπεράσματα και προτάσεις πολιτικής.

Η Agenda του Business Forum

Το Business Forum θα ξεκινήσει με χαιρετισμό από τον Πρόεδρο του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, αναπληρωτή καθηγητή Ανέστη Λαδά, και θα ακολουθήσουν οι εξής ενότητες:

·      Ομιλία σχετικά με την τουριστική πολιτική στην Ελλάδα.

·      Θεματική ενότητα με τίτλο «Ζητήματα Χρηματοοικονομικής Διοίκησης και Πρακτικές στη Φιλοξενία», με συνεισφορές από ακαδημαϊκούς και στελέχη του κλάδου.

·      Παρουσίαση των αποτελεσμάτων της χαρτογραφικής μελέτης από το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής η οποία επικεντρώνεται στη χρηματοοικονομική διοίκηση μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων, τις επενδύσεις βιωσιμότητας και την αλληλένδετη σχέση οικονομικής και τουριστικής ανάπτυξης.

·      Συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με τίτλο «Σύγχρονες Προκλήσεις στη Χρηματοοικονομική Διαχείριση στη Φιλοξενία»

Το Έργο CapTour

To έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Συνεργασίας INTERREG VA «Ελλάδα-Βουλγαρία 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από εθνικούς πόρους των χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα. Το εταιρικό σχήμα του έργου αποτελείται από τέσσερις δικαιούχους: Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων – Ελλάδα, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας – Ελλάδα, Ένωση Ξενοδόχων, Εστιατόρων και Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Σαντάσκι – Βουλγαρία, Ένωση Ξενοδόχων και Εστιατόρων Ροδόπης - Βουλγαρία