Skip to main content

ΠΑΜΑΚ: Νέος κύκλος του προγράμματος «Diploma in Leadership Skills» από Οκτώβριο

Το «Diploma in Leadership Skills: Παιδιά του Σήμερα, Ηγέτες του Αύριο» διοργανώνεται από το 2013, με στόχο να εντοπίσει παιδιά με ηγετικές ικανότητες.

Ένας νέος κύκλος του προγράμματος «Diploma in Leadership Skills: Παιδιά του Σήμερα, Ηγέτες του Αύριο» του Πανεπιστημίου Μακεδονίας ανοίγει τον ερχόμενο Οκτώβριο, για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022.

Το «Diploma in Leadership Skills: Παιδιά του Σήμερα, Ηγέτες του Αύριο» διοργανώνεται από το 2013 και έχει στόχους αφενός να εντοπίσει παιδιά με ηγετικές ικανότητες, με προικισμένα και ανοιχτά μυαλά, και αφετέρου να καλλιεργήσει τις δυνατότητες τους, έτσι ώστε αυτά να γίνουν μοχλοί αλλαγών στην επιστήμη, την πολιτική, τις επιχειρήσεις, τη κοινωνική δράση, την οικογένεια.

Ο σκοπός του προγράμματος είναι να βοηθήσει παιδιά που διαθέτουν θέληση, πείσμα και όραμα και όχι απαραίτητα έμφυτα ταλέντα να ξεχωρίσουν σε τομείς που αυτά θα επιλέξουν. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που ελληνικό πανεπιστήμιο προσφέρει πρόγραμμα ανάπτυξης δεξιοτήτων σε μαθητές σχολείου, ακολουθώντας το παράδειγμα αντίστοιχων ιδρυμάτων της Ευρώπης και της Αμερικής.

Ήδη έχουν ξεκινήσει οι συνεντεύξεις επιλογής των υποψηφίων μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου, που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα. Για τις συνεντεύξεις τηρείται σειρά προτεραιότητας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν την αίτηση συμμετοχής στην ιστοσελίδα του προγράμματος: childrenleaders.uom.gr

Όσοι θέλουν να επικοινωνήσουν μπορούν να το κάνουν στο email: childrenleaders@uom.edu.gr ή στο τηλέφωνο: 6942-400.166, κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, Πέμπτη από 10:00-17:00.