Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021
x

ΠΑΜΑΚ: ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗ ΧΑΝΘ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΟ ΝΥΜΦΑΙΟ

Στο πρόγραμμα νέοι και νέες 14-18 ετών θα εισαχθούν στις έννοιες της επιχειρηματικότητας και θα αναπτύξουν τις δημιουργικές ικανότητές τους.

Ένα 7ήμερο πρόγραμμα, το «ThesSummerSchool at camp» διοργανώνει το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και η ΧΑΝΘ, στο οποίο νέοι και νέες 14-18 ετών θα εισαχθούν στις έννοιες της επιχειρηματικότητας και θα αναπτύξουν τις δημιουργικές και τεχνικές ικανότητές τους.

Παράλληλα, όπως επισημαίνει το πανεπιστήμιο, θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε μια πληθώρα δραστηριοτήτων στη φύση που συνδέονται με την ενίσχυση της οικολογικής συνείδησης, τη βιωσιμότητα αλλά και την ανάπτυξη απαραίτητων, αύριο μεθαύριο, soft skills. Το ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα, που τελεί υπό τη σκέπη της Εταιρείας Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του Πανεπιστημίου.

Οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν εξειδικευμένες γνώσεις, αλλά και απαραίτητες δεξιότητες σε ένα ευχάριστο περιβάλλον, όπως είναι το Ορεινό Εκπαιδευτικό Κέντρο της ΧΑΝΘ στο Νυμφαίο. Το κανάλι επικοινωνίας που θα δημιουργηθεί με τους συμμετέχοντες–ουσες θα διατηρηθεί ακόμη και μετά την ολοκλήρωση του θερινού σχολείου και θα τους εξασφαλίσει συνεχές και δια βίου mentoring, με στόχο τη διευκόλυνση εισόδου τους στην αγορά εργασίας.

Επιστημονικός υπεύθυνος για την υλοποίηση του ThesSummerSchool at camp και του εκπαιδευτικού υλικού του είναι ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κ. Γιάννης Νικολαΐδης, ενώ στο πρόγραμμα θα διδάξουν πλήθος συναδέλφων του (Κωνσταντίνος Φούσκας, Παντελής Αγγελίδης) και έμπειρων επιχειρηματιών και ανθρώπων του χώρου. Όλοι μαζί, συνδιοργανώνουν τα τελευταία 6 χρόνια το (πρόσφατα βραβευθέν στα Education Leaders Awards) πρόγραμμα ThesSummerSchool (5 δια ζώσης και 4 εξ αποστάσεως διοργανώσεις)! Από την άλλη, το κατασκηνωτικό πρόγραμμα επιμελούνται εκπαιδευμένα και έμπειρα στελέχη του Τομέα Κατασκηνώσεων της ΧΑΝΘ.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα:

· 36 διδακτικές ώρες στις ακόλουθες ενότητες: Η σημασία των σπουδών, Επιλογή καριέρας και ο δρόμος της επιχειρηματικότητας, Καινοτομία και Δημιουργικότητα, Οι λειτουργίες μιας επιχείρησης, Επιχειρηματικό Σχέδιο, Επιχειρηματικό Περιβάλλον, Personal και Εταιρικό brand.

· Δράσεις με εκπαιδευτικό υλικό εργαστηριακού τύπου

· Επίσκεψη σε τοπική επιχείρηση

Το κατασκηνωτικό πρόγραμμα (ενδεικτικά):

Παιχνίδια γνωριμίας, επικοινωνίας, συνεργασίας & εμπιστοσύνης
Παιχνίδια ρόλων (π.χ. σε σενάρια επιχειρηματικής καθημερινότητας)
Ξενάγηση στο κέντρο προστασίας της αρκούδας «Αρκτούρος» / Επίσκεψη στο κέντρο ενημέρωσης για την αρκούδα στη «Νίκειο Σχολή»
Πεζοπορία (θέση «Λάκκος») και πικ-νικ
Μαθήματα προσανατολισμού - Αστροπαρατήρηση

Η μετάβαση στο Νυμφαίο και η επιστροφή στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί με λεωφορείο με σημείο αναχώρησης/επιστροφής το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα που ορίζει ο ΕΟΔΥ και το πρωτόκολλο λειτουργίας των Κατασκηνώσεων ΧΑΝΘ.

Δείτε εδώ τη δήλωση ενδιαφέροντος.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ