Skip to main content

«Πάμε για... Καφέ»: 4.000 κάδοι κομποστοποίησης σε αστυνομικούς της Θεσσαλονίκης

«Η υλοποίηση της πρωτοβουλίας αυτής είναι ένα αποφασιστικό μέτρο για τη βαθμιαία δημιουργία μιας κοινωνίας μηδενικών αποβλήτων»

Συνολικά 4.000 κάδους κομποστοποίησης στα μέλη τους θα μοιράσουν η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, ο Όμιλος Αστυνομικών Θεσσαλονίκης και η Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας που συνήψαν με τον ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας, τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου, στις 11:00, στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Με μότο το «Πάμε για... Καφέ», οι αστυνομικοί τονίζουν ότι «η ενέργεια αυτή θα σηματοδοτηθεί από την εμφάνιση του Καφέ Κάδου σε κάθε γειτονιά».

«Η υλοποίηση της πρωτοβουλίας αυτής είναι ένα αποφασιστικό μέτρο για τη βαθμιαία δημιουργία μιας κοινωνίας μηδενικών αποβλήτων, που θα προστατεύει το περιβάλλον δραστικά και που θα οδηγήσει στην επιθυμητή κατάργηση της υγειονομικής ταφής που τόσα προβλήματα δημιουργεί. Άλλωστε, η διαλογή των βιοαποβλήτων στην πηγή εντάσσεται πλήρως στις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Πολιτικής για το Περιβάλλον», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.