Τετάρτη 1 Απριλίου 2020
x

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗΣ (ΔΕΗ): ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΜΕ ΚΕΡΔΗ ΦΕΤΟΣ-ΣΩΣΤΗ Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΦΠΑ

Για την πώληση των τριών λιγνιτικών μονάδων σε Μελίτη - Μεγαλόπολη, ο Μ. Παναγιωτάκης εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι ο νέος διαγωνισμός θα είναι επιτυχής

Την πεποίθησή του ότι η ΔΕΗ θα επιστρέψει στην κερδοφορία φέτος, μετά τις μεγάλες ζημίες που εμφάνισε πέρυσι, εξέφρασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης, Μανώλης Παναγιωτάκης.

H ΔΕΗ ήλθε αντιμέτωπη με ζημίες 542 εκατ. ευρώ πέρυσι και, όπως επεσήμανε ο κ. Παναγιωτάκης, αυτό ήταν κυρίως αποτέλεσμα φόρων και απόσβεσης των μονάδων της Μελίτης και της Μεγαλόπολης που έχουν τεθεί προς πώληση.

«Θα αναστρέψουμε την κατάσταση και θα κλείσουμε με κέρδη», διαβεβαίωσε μιλώντας στην τηλεόραση του Open TV.

Η επιχείρηση έχει προσλάβει την Qualco για να εισπράξει τις συσσωρευμένες ληξιπρόθεσμες οφειλές που αγγίζουν τα 2,4 δισ. ευρώ, ενώ επιβαρύνεται και από το υψηλό κόστος παραγωγής λόγω της αύξησης των δικαιωμάτων εκπομπών ρύπων.

Ωστόσο, ο επικεφαλής της ΔΕΗ υπογράμμισε είπε ότι δεν υπάρχει ανάγκη αύξησης των τιμολογίων και χαιρέτισε το μέτρο που ανακοίνωσε την Τρίτη η κυβέρνηση για μείωση του ΦΠΑ στην ενέργεια στο 6% από 13%, λέγοντας ότι θα αυξήσει τη δυνατότητα πληρωμής των καταναλωτών.

Σχετικά με την πώληση των τριών λιγνιτικών μονάδων σε Μελίτη και Μεγαλόπολη, ο Παναγιωτάκης εξέφρασε την αισιοδοξία ότι ο νέος διαγωνισμός θα είναι επιτυχής. Υπενθύμισε, δε, ότι η προθεσμία για τις δεσμευτικές προσφορές είναι η 28η Μαΐου. «Ελπίζουμε αυτή τη φορά να έχουμε σοβαρές προσφορές», κατέληξε.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ