Skip to main content

Πανελλαδικές: Ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής

Πώς μπορούν οι υποψήφιοι να δουν εάν και πού εισάγονται

Τις βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ ανακοίνωσε το πρωί της Πέμπτης το υπουργείο Παιδείας δίνοντας τέλος στην αγωνία των χιλιάδων υποψηφίων που συμμετείχαν στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις.

Οι  υποψήφιοι  μπορούν να αναζητήσουν εάν και πού εισάγονται στην ιστοσελίδα results.it.minedu.gov.gr, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους με κεφαλαίους χαρακτήρες.

Παράλληλα υποψήφιοι θα λάβουν και με γραπτό μήνυμα (SMS) στο κινητό τους τηλέφωνο τις βάσεις, εφόσον έχουν ήδη υποβάλει σχετική αίτηση σχετικά με το τμήμα εισαγωγής τους. Οι λίστες με τις βάσεις αναρτώνται, τέλος και στα λύκεια όλης της χώρας.

Δείτε αναλυτικά τις βάσεις στο results.it.minedu.gov.gr

Κυριάκος Πιερρακάκης: Δεν κρίνονται όλα σήμερα

Σε μήνυμά του λίγο πριν την ανακοίνωση των βάσεων ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, απευθυνόμενος προς τους υποψηφίους είπε «τα αποτελέσματα αυτά μπορεί να δικαιώσουν τις προσπάθειές σας, μπορεί και να μην είναι αυτά που περιμένατε».

«Δεν κρίνονται όλα σήμερα. Αυτό είναι ένα από τα πολλά επεισόδια της ζωής που έχετε μπροστά σας» πρόσθεσε ο υπουργός Παιδείας και κατέληξε:

«Μια ευχή: Τα αποτελέσματα να αποτελέσουν, ανεξάρτητα από τα ποια θα είναι αυτά, την αρχή μιας διαδρομής που θα οδηγήσει στην καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας».