Skip to main content

Πανελλαδική απεργία την Τετάρτη

Ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση και την ΕΕ στέλνουν την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ με τη συμμετοχή της
Ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση και την ΕΕ στέλνουν την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ με τη συμμετοχή της ΑΔΕΔΥ και άλλων φορέων.

Στην κινητοποίηση θα πάρουν μέρος οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, στις ΔΕΚΟ, στις τράπεζες (ΟΤΟΕ), οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι δάσκαλοι (ΔΟΕ), οι καθηγητές (ΟΛΜΕ) και οι δημοσιογράφοι.

Στο πλαίσιο της απεργίας δεν θα κινηθούν ολόκληρο το 24ωρο τα αεροπλάνα, τα πλοία και τα τρένα του ΟΣΕ.

Χωρίς αστικά λεωφορεία θα μείνει το κέντρο της Θεσσαλονίκης, καθώς ο ΟΑΣΘ συμμετέχει επίσης στην απεργία.

Ο οργανισμός θα λειτουργεί με 73 λεωφορεία και προσωπικό ασφαλείας και τα δρομολόγια θα γίνουν μόνο από τις 04:30 έως τις 06:00 το πρωί και από τις 20:00 έως τις 23:30 το βράδυ.

Όπως τονίζει σε σχετική της ανακοίνωση η ΓΣΕΕ, «η απεργία και τα συλλαλητήρια των εργαζομένων θα στείλουν ισχυρό μήνυμα αντίστασης και διαμαρτυρίας στην κυβέρνηση, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στους νεοφιλελεύθερους αναλυτές, οι οποίοι στο όνομα της κρίσης και των δημοσιονομικών προβλημάτων της χώρας σχεδιάζουν και προωθούν την κατάργηση κάθε εργασιακού, οικονομικού και ασφαλιστικού μας δικαιώματος».