Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020
x

ΠΑΝΕΤΟΙΜΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΛΑΙΑΣ ΧΟΡΤΙΑΤΗ

Σε όλα τα Λύκεια διανεμήθηκαν απολυμαντικά χεριών και επιφανειών καθώς και μέσα ατομικής προστασίας: γάντια, μάσκες και χειροπετσέτες.

Πανέτοιμα να υποδεχθούν και πάλι με απόλυτη ασφάλεια μαθητές και εκπαιδευτικούς της Γ’ Λυκείου που επιστρέφουν στα μαθήματα από την Δευτέρα 11 Μαΐου είναι τα σχολεία στον δήμο Πυλαίας -Χορτιάτη.

Έγιναν εκ νέου απολυμάνσεις οι οποίες θα συνεχιστούν και στα υπόλοιπα σχολεία καθώς από τις 18 Μαΐου θα ξεκινήσουν τα μαθήματα και των Γυμνασίων. Όλα αυτά μάλιστα σε σχολεία που είχαν ήδη απολυμανθεί και σφραγισθεί κατά το κλείσιμό τους.

Σε όλα τα Λύκεια διανεμήθηκαν απολυμαντικά χεριών και επιφανειών καθώς και μέσα ατομικής προστασίας: γάντια, μάσκες και χειροπετσέτες.

Επίσης σε συνεργασία με τις Σχολικές Επιτροπές πραγματοποιήθηκε προμήθεια κατάλληλων θερμομέτρων για την προστασία της υγείας μαθητών, εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους.

Ακόμη έγιναν καθαρισμοί  των σχολείων - εσωτερικών και εξωτερικών χώρων-  οι οποίοι και θα συνεχιστούν εντατικά καθώς εκτός από τις καθαρίστριες των Γυμνασίων και Λυκείων απασχολούνται και οι καθαρίστριες των σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. 

Το αποτέλεσμα θα είναι να εργάζονται σε διπλή βάρδια, κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του σχολείου αλλά και μετά το πέρας αυτής προσφέροντας «ασπίδα» ασφάλειας και υγιεινής των χώρων.

« Όλα έγιναν όπως έπρεπε ακολουθώντας τις οδηγίες της πολιτείας και πάντοτε  μαζί με την εκπαιδευτική κοινότητα. Ευχαριστώ για τη συνεργασία τους εκπαιδευτικούς, την αντιδήμαρχο Παιδείας, την πρόεδρο των σχολικών Επιτροπών και όλους τους εργαζόμενους στον δήμο.  Θέλω να διαβεβαιώσω μαθητές, γονείς και καθηγητές πως ο δήμος βρίσκεται στο πλευρό τους διασφαλίζοντας την ασφάλεια των σχολικών μονάδων. Θέλω να ευχηθώ καλή δύναμη σε όλους και καλή επιτυχία στα παιδιά μας που προετοιμάζονται για τις πανελλαδικές εξετάσεις.  Το πρώτο μάθημα που θα μάθουν οι μαθητές μας με την επιστροφή τους στα θρανία θα είναι τα μέτρα ατομικής προστασίας και υπευθυνότητας. Οι νέες συνήθειες που αποκτήσαμε λόγω κορωνοϊού πρέπει να μας γίνουν δεύτερη φύση. Για να βγούμε με ασφάλεια, συμπεριφερόμαστε με υπευθυνότητα. Η ατομική ευθύνη  είναι το κλειδί ειδικά σε στιγμές όπως αυτή που ζούμε τώρα καθώς οι πράξεις του ενός επηρεάζουν την υγεία πιθανόν και την ζωή των άλλων» τόνισε στο μήνυμά του ο δήμαρχος Ι. Καϊτεζίδης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ