Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020
x

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 110 ΣΑΚΟΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΜΑΖΕΥΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΓΓΕΛΟΧΩΡΙΟΥ

Η αξία του εθελοντισμού και η περιβαλλοντική συνείδηση πρωταγωνίστησαν στη δράση παράκτιου καθαρισμού στο Αγγελοχώρι, αναφέρει οδήμος

Περισσότεροι από 80 ήταν οι εθελοντές που συμμετείχαν στη δράση καθαρισμού της παραλίας Αγγελοχωρίου, στη Θεσσαλονίκη, το πρωί του περασμένου Σαββάτου.

Κατά τη διάρκεια της δράσης, που υλοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Θερμαϊκού, σε συνδιοργάνωση της Οργάνωσης i-Sea με τον Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Θερμαϊκού και στο πλαίσιο της καμπάνιας ευαισθητοποίησης zeroplastic για τη ρύπανση από πλαστικά στις ελληνικές θάλασσες, συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από 110 σάκοι απορριμμάτων, 5 λάστιχα αμαξοστοιχιών, ένα βαρέλι υδατοκαλλιεργειών και 3 δίκτυα ψαρέματος.

Στον καθαρισμό συμμετείχαν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγγελοχωρίου «Ο Φάρος», η ομάδα Lions Club, το 53ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, η ομάδα εθελοντών της ΧΑΝΘ και η φοιτητική Περιβαλλοντική Oμάδα του ΠAΜAΚ, με όλα τα μέλη να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Ενεργή υπήρξε και η συμμετοχή του Δήμου, μέσω της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας ΔΕ Μηχανιώνας & ΔΕ Επανομής, καθ’ όλη τη διάρκεια, διαθέτοντας υπαλλήλους και οχήματα.

«Η συλλογική προσπάθεια στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, ενώ σε αυτή πολύτιμη ήταν και η υποστήριξη του ΟΑΣΘ, που διευκόλυνε τη μετακίνηση των εθελοντών από τη Θεσσαλονίκη προς το σημείο διεξαγωγής της δράσης, η οποία ολοκληρώθηκε με μία όμορφη χορογραφία από τους εθελοντές της ΧΑΝΘ, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλους», αναφέρει ο δήμος Θερμαϊκού. 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ