Skip to main content

Παντελώς αναποτελεσματικό το ΔΝΤ, λέει η Αργεντινή

Ούτε να ακούει δεν θέλει η πολιτική ηγεσία της Αργεντινής για το ΔΝΤ, με τον ΥΠΕΞ της χώρας, να καταγγέλλει το Ταμείο για αποδεδειγμένη παντελή αναποτελεσματικότητα, αποκλείοντας μελλοντικά την οποιαδ
Ούτε να ακούει δεν θέλει η πολιτική ηγεσία της Αργεντινής για το ΔΝΤ, με τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας, Εκτορ Τίμερμαν, να καταγγέλλει το Ταμείο για αποδεδειγμένη παντελή αναποτελεσματικότητα, αποκλείοντας μελλοντικά την οποιαδήποτε συνεργασία του Μπουένος Αϊρες με τον οργανισμό.

«Ο αποκλεισμός συνεργασίας θα ισχύει εφόσον δεν μεταρρυθμίζεται το ΔΝΤ, αφού ούτε καν την οικονομική κρίση δεν στάθηκε ικανό να αποτρέψει», τόνισε ο επικεφαλής της διπλωματίας της Αργεντινής.

Ο αξιωματούχος επανέλαβε την πρόθεση του Μπουένος Αϊρες να αποπληρώσει το εθνικό χρέος, ύψους 7,5 δισ. δολαρίων, προς τη «Λέσχη του Παρισιού» που συνδιευθύνεται από τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία και ευρωπαϊκά κράτη. Ωστόσο, η «Λέσχη του Παρισιού» αρνείται να έλθει σε συμφωνία με το Μπουένος Αϊρες, εάν αυτή δεν εποπτευτεί από το ΔΝΤ.

Αξιοσημείωτο είναι, πάντως, το γεγονός ότι στον αργεντίνικο προϋπολογισμό του 2011, που δημοσιοποιήθηκε ήδη, δεν υπάρχει καν μνεία του χρέους της χώρας προς τη Λέσχη. Σημειώνεται ότι η Αργεντινή είναι η μοναδική χώρα του G20, που αποκηρύσσει το ΔΝΤ γενικώς και το θεωρεί υπεύθυνο για την κοινωνική αναταραχή της διετίας 2001,2002.